Poezii de Arghezi la o cafea

De Dan Birta
Reactualizat la:
Poezii de Arghezi la o cafea
Lectura promovată altfel decât la şcoală, altfel decât în programa şcolară.

Un grup de profesori orădeni încearcă să-i facă pe elevi să iubească lectura. Pentru a reuşi aceasta, profesorii s-au gândit să-i invite pe elevi la lectură într-un cadru deosebit de cel al şcolii, fără lecturi din programa şcolară. Astfel, a fost iniţiat proiectul „Lecturi cu aromă de cafea”, proiect la care participă elevii de la cinci şcoli bihorene: Colegiul Naţional Iosif Vulcan, Colegiul Tehnic Traian Vuia, Colegiul Economic Partenie Cosma, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Liceul Don Orione şi Şcoala Gimnazială Octavian Goga. Partener al proiectului este Cafeneaua Bistro BooKafe, unde se desfăşoară şi majoritatea activităţilor. Proiectul se întinde pe mai multe luni. Potrivit coordonatorului de proiect, Mihaela Cheregi, scopul general proiectului este dezvoltarea abilităţilor de lectură ale elevilor şi dorinţa de a promova lectura şi plăcerea de a citi în rândul tinerilor.

„Cum să-l citim pe Arghezi”

Miercuri, 16 decembrie, a fost rândul elevilor de la Liceul Don Orione să desfăşoare o activitate în cadrul proiectului. „Activitatea de azi este legată de Tudor Arghezii şi poeziile lui religioase. Momentul este completat de un concert de colinde şi de un recital de poezie religioasă susţinut de elevii noştri”, a precizat Ioana Rittinger, profesor de Limba română la Liceul Don Orione.
12 don orione1„Întâi, pe Arghezi nu îl citim: îl auzim, pentru că mama este cea care ne învaţă, când suntem foarte – foarte mici poezia despre Zdreanţă. Apoi creştem odată cu el şi cu versurile sale minunate despre lumea minusculă a insectelor, fără să ştim măcar că imaginaţia noastră se mulează pe gândurile unuia dintre cei mai mari artişti ai cuvântului”, sună citatul din lucrarea unui elev.

Următoarele activităţi din proiect vor avea ca temă dramaturgia şi o excursie pe la casele poeţilor ardeleni. J0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !