Poligon de pregătire pentru ISU Crişana

De Alexandra Lăzureanu
Se pot pregăti temeinic FOTO: ISU Crişana
Se pot pregăti temeinic FOTO: ISU Crişana
Începând cu data de 1 martie a.c., în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Crişana” al judeţului Bihor a fost omologat şi funcţionează, un poligon de pregătire specifică, destinat formării şi pregătirii personalului operativ din cadrul subunităţilor inspectoratului.

Poligonul a fost proiectat pentru crearea condiţiilor de executare a tehnicilor de intervenţie pentru salvarea vieţii din medii ostile, perfecţionarea tehnicilor de lucru ale echipajelor de pompieri militari privind pătrunderea în spaţii închise, pentru stingerea incendiilor, respectiv pentru căutarea – salvarea/autosalvarea în astfel de medii. Scopul poligonului vizează perfecţionarea cunoştinţelor şi deprinderilor de specialitate ale personalului operativ din cadrul subunităţilor inspectoratului, fiind amenajate în acest sens şapte spaţii care permit simularea unei game variate de situaţii de urgenţă şi implicit exersarea tehnicilor şi metodelor de gestionare optimă a acestora. În cadrul poligonului, ofiţerul coordonator şi instructorii nominalizaţi asigură desfăşurarea tuturor activităţilor prevăzute pentru perioada de pregătire a fiecărei serii de personal din cadrul subunităţilor inspectoratului, conform procedurii de pregătire a personalului operativ.

Activitatea de pregătire se finalizează cu evaluarea personalului participant din fiecare serie. Până în prezent, peste 200 de pompieri militari din cadrul subunităţilor inspectoratului au fost pregătiţi în poligonul amenajat în acest scop, urmând ca întreg personalul operativ să parcurgă modulul de pregătire derulat în cadrul acestuia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !