Poliţia de Frontieră la aniversare

De Alexandra Lăzureanu
La ceas de sărbătoare FOTO: ITPF Oradea
La ceas de sărbătoare FOTO: ITPF Oradea
Frontieriştii au sărbatorit, la sfârşitul săptămânii, trecute 151 ani de existenţă.


La data de 24 iulie 1864, domnitorului Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti „de dincoace şi dincolo de Milcov” şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104 / 2001 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei de Frontieră Române, această dată istorică (24 iulie) a fost desemnată ca sărbătoare oficială a Poliţiei de Frontieră Române, fiind momentul de recunoaştere a identităţii instituţionale şi de asemenea, temelia organizaţiei moderne de astăzi, care funcţionează la standarde europene. În acest context, la data de 24 iulie 2015, cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră Române, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea şi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea, au participat la şedinţa festivă organizată cu ocazia împlinirii a 151 de ani de existenţă instituţională.

La manifestare au mai participat, reprezentanţi ai altor structuri din cadrul MAI, precum şi ai autorităţilor locale din judeţul Bihor.

Avansaţi în grad

„Cu ocazia Zilei Poliţiei de Frontieră, au fost avansaţi în gradul profesional următor, înainte de termen, 25 de poliţişti de frontieră, 9 ofiţeri şi 16 agenţi, care au avut rezultate meritorii în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficul ilicit cu produse de tutun. Acestora li se adaugă 2 ofiţeri şi 178 agenţi, avansaţi la termen, toţi din cadrul ITPF Oradea” a transmis comisarul şef Laura Bondar purtător de cuvânt al ITPF Oradea.

De asemenea, din cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „AVRAM IANCU” Oradea, au fost avansaţi în gradul profesional următor 9 poliţişti de frontieră, 5 agenţi şi 4 ofiţeri, unul dintre aceştia fiind avansat înainte de termen.

Premergător acestui eveniment, la nivelul I.T.P.F. Oradea s-a desfăşurat turneul de fotbal Cupa ”POLIŢIEI DE FRONTIERĂ 2015 „ echipa câştigătoare fiind cea de la S.P.F. Diosig.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !