Poliţiştii, atracţia copiilor

De Otilia Șandor
Poliţiştii, atracţia copiilor
La standul Poliţiei Bihor de la Noaptea Cercetătorilor s-a stat la coadă.

Standul poliţiştilor de la Noaptea Cercetătorilor a fost un pol de atracţie mai ales pentru copiii de gimnaziu şi liceu. În cele şase ore, s-a stat mai tot timpul la coadă ca să se ajungă la standul poliţiştilor.

Pentru copiii mai mari, poliţiştii au pregătit o roată a norocului cu cinci domenii de prevenire a victimizării şi siguranţei (siguranţa pe internet, prevenirea consumului de droguri, siguranţa personală etc). Pentru fiecare domeniu, erau patru seturi a câte trei întrebări din domeniul respectiv şi cei care răspundeau corect la toate întrebările au primit cadouri de la poliţiştii departamentului de Prevenire a Criminalităţii constând în insigne personalizate de poliţist junior, orare, broşuri, flyere – pentru elevii mari – cu sfaturi pentru prevenirea delicvenţei juvenile.

Au fluierat la Poliţie

Pentru copiii mai mici un alt joc preferat era disponibil: „Prevenirea la cutie”, în care erau bilete tot cu trei întrebări referitoare la măsuri de siguranţă şi prevenire a victimizării. Cei ce au reuşit să răspundă corect, au primit şi ei premii – constând în insigne şi fluiere. Copiii care se încumetau să rezolve un puzzle, care, descifrat dezvăluia un mesaj cu caracter preventiv (de ex. „Nu lăsa violenţa să te transforme în infractor” etc) au primit şi ei premii.

Unii copiii nu se mai dezlipeau minute în şir de standul Poliţiei spunându-le reprezentanţilor de la Compartimentul de Prevenire că lor le place să răspundă la întrebări cu poliţişti.

Pe tot parcursul evenimentului, în spate standului rula o priecţie cu spoturi despre prevenirea diverselor infracţiuni, despre măsuri de siguranţă, cu impact vizual puternic la minori.

Că poliţiştii au făcut furori în rândul copiilor, a sesizat şi vecinii de la stand, dar şi rectorul care i-a felicitat şi le-a promis un stand mai mare şi mai vizibil pentru anul viitor, ba a şi venit cu propuneri cum ar fi îmbrăcarea câtorva copii în uniforme de poliţişti la ediţia următoare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !