Politistii de la Fraude, la vanatoare de evazionisti

Politistii de la Fraude, la vanatoare de evazionisti
Evazioniştii ce acţionează în Bihor nu îşi pot face mult de cap din cauza SIF-ului.

Numărul infracţiunilor de ordin economic depistate sau soluţionate de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor este în creştere. Dacă în ultima perioadă, săptămânal apăreau câteva cazuri de infracţiuni economice depistate, luni, 12 septembrie, într-o singură zi, numărul dosarelor de urmărire penală de acest gen începute ori finalizate de poliţiştii de la SIF a crescut la peste patru.

Într-unul din cazuri, personajul principal este un cetăţean sudanez. Poliţiştii spun că străinul, T.I.M. (43 ani), era administrator al unei firme din Ciumeghiu. El e bănuit de poliţiştii de la SIF că din septembrie anul trecut şi până în decembrie anul trecut ar fi efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri de la o firmă din Ungaria, în sumă de 169.680 lei, pe care nu le-ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii administrate şi nici nu le-ar fi declarat organelor fiscale. Sudanezul e cercetat şi pentru că în iunie anul acesta ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii o factură nereală pentru achiziţionarea a 5.200 litri ulei de floarea soarelui, în valoare totală de 28.048,8 lei, operaţiune care nu a avut loc. Poliţiştii estimează că străinul a prejudiciat bugetul de stat cu 81.553 lei şi îl cercetează penal în stare de libertate.

La Beiuş

Poliţiştii de la SIF au propus luni, 12 septembrie, trimiterea în judecată a doi italieni. B.A. (29 ani) şi B.E. (73 ani), în calitate de administratori ai unei firme din Beiuş ar fi comis infracţiuni de evaziune fiscală. Cei doi sunt acuzaţi că din 2007 şi până în 2009, ar fi reţinut de la angajaţi mai multe sume de bani reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă (contribuţii individuale la asigurările sociale, şomaj şi sănătate) în valoare totală de 307.243 lei, fără să îi depună în cel mult 30 de zile de la scadenţă. Poliţiştii spun că din totalul prejudiciului provocat, a fost recuperată suma de 284.335 lei, pe care suspecţii au vărsat-o ulterior la bugetul de stat. Dosarul lor a fost înaintat de către poliţiştii de la SIF la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Şi la Oradea

O femeie din Salonta e şi ea urmărită penal de luni, 12 septembrie, de către poliţiştii de la SIF. Oamenii legii spun că D.L.A. (46 ani), e cercetată pentru reţinerea şi nevărsarea obligaţiilor fiscale a sumelor reprezentând contribuţii cu reţinere la sursă, în cel mult 30 zile de la scadenţă. Femeia, administrator la o firmă din Oradea, e suspectată că din mai anul trecut şi până în aprilie anul acesta, ar fi reţinut de la angajaţi sumele reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, pe care nu le-a virat la bugetul consolidat al statului în termenul legal, prejudiciind statul cu 35.709 lei, din care a fost recuperată suma de 18.761 lei. Femeia e cercetată în stare de libertate.

Delapidare

Alţi doi orădeni sunt tot de luni cercetaţi pentru delapidare. M.G. (51 ani) şi M.M.C. (31 ani) sunt cercetaţi penal după ce, în martie anul acesta, pe când lucrau ca vânzători la o firmă din Oradea, şi-ar fi însuşit produse şi bani pe care le gestionau conform atribuţiilor de serviciu. Poliţiştii spun că cei doi au reuşit să provoace firmei un prejudiciu de 33.674,29 lei. Ei sunt cercetaţi în stare de libertate.

O.Ş.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !