Poliţiştii s-au împărţit pe grădi şi şcoli

De Otilia Șandor
1Comentariu
Poliţiştii s-au împărţit pe grădi şi şcoli
Dacă începe şcoala şi poliţiştii îşi reiau activitatea în instituţiile de învăţământ.


Siguranţa în unităţile de învăţământ pentru noul an şcolar va fi iar prioritate, transmit poliţiştii bihoreni. Aceştia s-au împărţit iar pe echipe şi patrule şi organizează o serie de evenimente şi acţiuni pentru a oferi copiilor siguranţă în anul şcolar 2015 – 2016.

Luni, 14 septembrie a.c., chiar în prima zi de şcoală, la festivităţile obişnuite vor fi prezenţi, în uniforme şi poliţiştii bihoreni din structurile de prevenire, proximitate, ordine publică şi poliţie rutieră vor fi prezenţi la festivităţile care vor marca acest eveniment în 288 de şcoli bihorene.
Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, dar şi după-masa, când mulţi copii vin la şcoli pentru ore de sport. Şi multe din traseele de deplasare a elevilor vor fi supravegheate în permanenţă de poliţiştii bihoreni.

Poliţiştii bihoreni vor colabora cu conducerile instituţiilor de învăţământ pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în incinta şi în zona adiacentă acestora, pentru asigurarea pazei copiilor, a clădirilor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, identificarea unor soluţii eficiente de organizare a controlului accesului, cât şi pentru asigurarea protecţiei electronice şi mecanice a căilor de acces în aceste instituţii.
Fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei bihorene.
Se vor posta şi recomandări preventive, atât pentru prevenirea victimizării şi a implicării elevilor în fapte antisociale, cât şi pentru prevenirea victimizării acestora prin accidente rutiere.

Împreună cu copiii

E deja tradiţie munca poliţiştilor Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii alături de reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bihor şi copiii aşa că şi în acest an şcolar se vor derula, pe unitate de învăţământ, dar şi pe clase, o serie de proiecte şi campanii preventive, pe teme de actualitate, precum folosirea în siguranţă a Internetului, prevenirea dispariţiilor de copii, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente rutiere.

Copiii vor fi implicaţi activ în numeroase concursuri educativ – preventive, de eseuri, scenete, expoziţii de desene cu mesaj preventiv, marşuri tematice, standuri preventive organizate de copii etc..

De reţinut că pentru siguranţa elevilor, toţi deţinătorii de autovehicule destinate transportului şcolar vor fi instruiţi cu privire la obligaţiile ce le revin în vederea asigurării unei stări tehnice corespunzătoare şi a utilizării acestor mijloace strict conform destinaţiei, au mai transmis poliţiştii.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor