Politistii si-au fixat program cu copiii

Elevii - program educativ anti-infracţionalitate
Elevii - program educativ anti-infracţionalitate
Copii din mai multe şcoli bihorene vor parcurge „Şcoala altfel” cu poliţiştii.

Poliţiştii de proximitate şi colegii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi-au fixat pe zile şi ore programul pentru săptămâna viitoare, cu copiii din mai multe şcoli din Oradea şi judeţ.

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel”, de luni până vineri, poliţiştii vor discuta cu copiii despre comportamentele antisociale, accidente rutiere, trafic de fiinţe umane, siguranţa tinerilor pe internet, violenţa în mediul şcolar, răspunderea penală a minorilor. Oamenii legii vor vorbi elevilor despre aspecte legate de pragul delincvenţial, cauzele, factorii favorizanţi în geneza delincvenţei juvenile, consecinţele legale şi sociale în cazul comiterii de infracţiuni de către persoane minore (răspunderea penală a minorilor, efectele comiterii de infracţiuni în plan social).

În cursul întâlnirilor, elevii vor viziona filme educative, vor fi provocaţi la concursuri preventive a violenţei în şcoală, educaţie rutieră etc.

Calendar

Luni, poliţiştii de proximitate şi colegii de la Prevenire se vor împărţi astfel încât să se întâlnească cu elevii de la Şcoala „Dacia” (între orele 9:00 – 11:00), cu elevii de la Liceul Teoretic Bratca (între orele 10:00 – 14:00), cu elevii de la Şcoala din Borod (între 10:00 – 12:00).

Marţi, poliţiştii de proximitate şi cei de la Prevenire vor fi cu elevii de la Liceul „Don Orione”, între orele 8:30 – 10:30 şi între 9:00 – 11:00 cu elevii de la Şcoala nr. 11 din Oradea.

Miercuri, între 10:00 – 12:00, poliţiştii de proximitate şi de la Prevenire se vor împărţi din nou şi vor fi la Liceul Economic din Oradea şi la Liceul de Artă din Oradea şi între orele 9:00 – 11:00 vor fi prezenţi la Şcoala din Copăcel.

Joi, între 10:00 – 12:00 vor avea loc activităţi cu caracter preventiv la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar vineri, între orele 9:00 – 11:00 oamenii legii se vor întâlni cu copiii de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea şi între 9:00 – 12:00, la sediul IJP Bihor.

O.Ş.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !