Politistii vor veghea si de Sarbatori

De Alexandra Lăzureanu
Linişte de Sărbători datorită poliţiştilor
Linişte de Sărbători datorită poliţiştilor
Peste 600 de poliţişti bihoreni vor fi la datorie de Florii şi Paste ortodox, pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor.

Pentru ca toţi credincioşii să sărbătorească cum se cuvine, în perioada 28 aprilie – 6 mai, în contextul sărbătoririi Floriilor şi a Paştelui Ortodox, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului, peste 600 de poliţişti bihoreni vor acţiona pentru a preveni tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru descurajarea şi combaterea infracţiunilor sau a altor fapte antisociale care pot aduce atingere ordinii publice, ordinii de drept, integrităţii persoanelor şi bunurilor acestora, precum şi pentru asigurarea desfăşurării normale a traficului rutier şi pietonal.

Acţiuni în sistem integrat

În toată această perioadă, pentru asigurarea climatului de normalitate şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea criminalităţii, poliţiştii bihoreni vor acţiona în sistem integrat, în echipe mixte, alături de alte forţe de ordine publică din cadrul MAI, urmând a fi efectuate controale în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural.

În această perioadă, pe raza judeţului se vor desfăşura diverse manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros şi cu un aflux important de persoane înspre localităţile şi zonele turistice şi de agrement. În consecinţă, urmează a se acorda o deosebită atenţie locurilor cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci etc., pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă, prevenirii infracţiunilor cu violenţă şi furturilor.

La datorie în Noaptea de Înviere

La bisericile şi lăcaşele de cult bihorene se vor desfăşura şi în acest an slujbe şi ceremonii religioase, manifestări cu număr mare de participanţi, iar în zonele adiacente bisericilor se preconizează o mare aglomerare cu autoturisme. Astfel, poliţiştii de ordine publică şi poliţie rutieră vor acţiona pentru identificarea elementelor pretabile la acţiuni turbulente ori la săvârşirea unor fapte antisociale şi pentru menţinerea ordinii publice pe timpul desfăşurării slujbelor religioase. Pe toată durata desfăşurării slujbelor, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe mixte de ordine publică, pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a locurilor de cult.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !