Pompele şi rezervorul devin subiect politic!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
2Comentarii
Pompele şi rezervorul devin subiect politic!
Cele două obiective ce deservesc noul Muzeu, Biblioteca şi campusul şcolar stârnesc Opoziţia PNL, în Consiliul Judeţean.

Marţi, 22 noiembrie, grupul PNL a votat „împotrivă” pe linie, la toate proiectele de pe ordinea de zi. Inclusiv la proiectul de trecere din administrarea CJ Bihor în cea a Muzeului Ţării Crişurilor a Casei pompelor şi a Rezervorului de apă ce deserveşte noul sediu al Muzeului, Biblioteca Judeţeană şi campusul şcolar Partenie Cozma, din apropiere. Motivaţia oferită de conducerea Consiliului Judeţean, că CJ nu are personal pentru întreţinere, în timp ce Muzeul are angajaţi electrician şi instalator, nu a contat la vot.

Astfel, cum era nevoie de o majoritate de două treimi, votul „da” al consilierilor PSD, UDMR şi ALDE nu a contat, deoarece grupul PNL s-a împotrivit. „CJ Bihor nu are astfel de personal, ci Muzeul are şi nu cred că este cazul să facem astfel de angajări pentru că nu avem alt obiectiv decât Casa pompelor. De aceea, propunem ca ele să fie transferate, ca să fie administrate în situaţii de extremă, pentru situaţii de incendiu atât la Bibilotecă cât şi la campus. Dacă se va întâmpla un incendiu, ce s-a întâmplat la Colectiv este nimic faţă de ce se poate întâmpla aici şi veţi fi responsabili pentru această opoziţie extremă”, i-a avertizat Mang pe liberali, înainte de vot.

Consilierii judeţeni PNL Consilierii judeţeni PNL ©

„În afară de gargară politică, adevărul este că acest imobil se află în administrarea CJ Bihor, nu există nicio problemă, cred că CJ Bihor, aşa cum a gestionat aceste pompe, poate s-o facă în continuare. Este doar o sperietoare pe care ne-o aruncă dl Mang. Când se va termina Muzeul, se va prelua”, a motivat Avrigeanu votul contra al grupului PNL. Intervenţiile lui Pasztor şi a secretarului Carmen Soltănel nu au contat. Aceasta din urmă a subliniat că există chiar o adresă a Primăriei Oradea „cu acordul pentru legarea instalaţiei de incendiu a campusului şcolar”, iar astă-vară, fiind vacanţă şcolară, nu s-a impus trecerea administrării obiectivelor pomenite către Muzeul ce are personalul abilitat să intervină.

„Devenim uşor penibili”

„Devenim uşor penibili. Când noi avem de votat o chestiune strict tehnică, discutăm de „gargară politică”. Nu este o hotărâre nici politică, nici decisivă, ci una strict tehnică, este o decizie care poate preveni, Doamne fereşte!, o situaţie nedorită. Înţeleg că colegii PNL au venit cu mandat clar de la conducerea partidului că nu au voie să voteze absolut nimic”, a evidenţiat consilierul Corcheş (ALDE), după care Pasztor a informat că va trimite o adresă conducerii Colegiului Partenie Cozma, că s-o informeze despre situaţia creată.

Grupul PNL din CJ Bihor s-a opus inclusiv proiectului de reabilitare pe fonduri europene a clădirii fostului han Arborele Verde, actualmente Teatrul Arcadia, un proiect pe care se pot obţine 9,6 milioane de lei, cu o cofinanţare a CJ Bihor de doar 2%. În ciuda Opoziţiei, proiectul a trecut, nefiind necesară majoritatea de două treimi. După vot, preşedintele Pasztor le-a aruncat consilierilor PNL: „Ştiţi că, de fapt, tocmai Municipiul Oradea ne cere acest proiect de pe strada Vasile Alecsandri!”, referire la administraţia locală condusă de PNL.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor