Pompieri „altfel” sub sloganul „Preţuiţi Viaţa!”

De Alexandra Lăzureanu
Fascinaţi de pompieri FOTO: ISU Crişana
Fascinaţi de pompieri FOTO: ISU Crişana
Sub sloganul „PREŢUIŢI VIAŢA!”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” se alătură în calitate de partener la nivel judeţean, proiectului Ministerului Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, valorificând potenţialul educaţiei nonformale în scopul nobil de a-i învăţa pe copii, prin mijloace şi tehnici adaptate fiecărei categorii de vârstă, modalitatea de protejare a celui mai valoros bun: viaţa.

Astfel, în intervalul 6 – 10 aprilie 2015, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” şi la sediile subunităţilor din întreg judeţul, fiecare grup va parcurge, timp de 50 de minute (în cazul preşcolarilor), respectiv 70 de minute (în cazul elevilor), trei ateliere: un atelier de informare preventivă, în cadrul căruia preşcolarii şi elevii vor învăţa cum să preîntâmpine anumite tipuri de situaţii de urgenţă şi modul în care se pot proteja în cazul producerii unui incendiu, unei inundaţii sau al unui cutremur. Un alt atelier va viza însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor, iar un al treilea atelier va fi menit să-i familiarizeze pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă, cu aspecte privind activitatea şi viaţa pompierilor militari.

DSC02424

Săptămână cu ISU Crişana

Activităţile menţionate se vor desfăşura în cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, în fiecare zi a „Săptămânii altfel”, între orele 9:00- 13:00.

Cadrele didactice care doresc să participe cu grupele de preşcolari/clasele de elevi la aceste ateliere, vor completa o cerere în acest sens, care va fi transmisă Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor. Modelul tipizat al solicitării este accesibil pe pagina de internet a inspectoratului (www.isubh.ro), la rubrica „Noutăţi”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !