Crișul Repede și Crișul Negru au fost populați cu 16.000 puieți de ştiucă şi şalău

De Simona Albinaru
Reactualizat la:
3Comentarii
Crișul Repede și Crișul Negru au fost populați cu 16.000 puieți de ştiucă şi şalău
În perioada 20 aprilie – 20 mai, companiile Romprofix și Lechpol Electronic, în parteneriat cu Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor din județul Bihor, organizează o acțiune de populare cu puiet de știucă și șalău pe râurile Crișul Repede și Crișul Negru.

Această populare cu specii nobile este realizată în premieră în ultimii 30 de ani în apele colinare și de șes ale județului Bihor, având ca obiectiv completarea și revigorarea fondului piscicol.

populare-pesti-1

Prima etapă a acțiunii s-a desfășurat în 20 aprilie și a constat în popularea cu o cantitate de 16.000 bucăți puiet de știucă, cu o mărime de peste 5 cm, în zonele: Fughiu, Beiuș, Tileagd, Lugaș și Oradea. Materialul piscicol provine de la o fermă specializată în acest domeniu din Timișoara.

A doua etapă se va desfășura în a doua jumătate a lunii mai, asigurându-se popularea Crișului Repede și a Crișului Negru cu puiet de șalău.

Aceste două populări se înscriu în acțiunile de responsabilitate socială a firmelor Romprofix și Lechpol Electronic, având ca scop: conservarea biodiversităţii, protecţia faunei de interes piscicol şi a mediului acesteia de viaţă.

populare-pesti-33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor