Poşta bihoreană va disponibiliza 60 de persoane

De Simona Albinaru
7Comentarii
Poşta bihoreană va disponibiliza 60 de persoane
Acestea vor beneficia de compensaţii pentru concedieri colective. 

60 de angajaţi ai sucursalei din Bihor a Poştei vor fi disponibilizaţi începând de luna viitoare. Concedierile fac parte din procesului de restructurare a companiei care vizează restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de salariaţi ai operatorului poştal. În prezent la Poşta din Bihor lucrează 783 de persoane.

„Marea majoritate a angajaţilor, respectiv 80%, au optat benevol pentru disponibilizarea colectivă. Acolo unde nu s-au găsit soluţii, în perioada următoare, va avea loc testarea profesională a angajaţilor, având ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunoştinţelor specifice posturilor ocupate”, ne-a spus Angela Feher, liderul de sindicat de la Poşta din Bihor.

Obiective

Echipa de management a operatorului poştal are ca obiective principale creşterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei şi consolidarea poziţiei de lider pe piaţă a companiei.

Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poşta este cel mai mare operator local de profil şi are o reţea teritorială de 5.600 de unităţi.

Acţionarii CNPR sunt MSI – 75% şi Fondul Proprietatea – 25%.

Compania avea la sfârşitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creştere cu 2,9% faţă de 2011.

În ultimii patru ani, compania a acumulat pierderi de 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

La nivel naţional Poşta avea 32.887 salariaţi la 31 decembrie 2012, faţă de număr mediu de 35.576 în 2008. Din cei peste 32.000 de salariaţi de la începutul lunii septembrie 3.650 de angajaţi, reprezentând 11% din total, vor rămâne fără loc de muncă.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor