Poştaşii au fost „japonezi” pentru o zi

De Dan Birta
1Comentariu
Poştaşii au lucrat cu banderole albe pe mână
Poştaşii au lucrat cu banderole albe pe mână
Lucrătorii din Poşta Română au continuat calendarul protestelor printr-o grevă japoneză.

Poştaşii şi-au desfăşurat marti activitatea cu banderole albe pe braţ. Indiferent că au lucrat în oficiile poştale sau pe teren. „În acest mod continuăm calendarul acţiunilor de protest. În 15 mai urmează să pichetăm sediul OJP Bihor, dacă vom primi aprobare, iar în 19 mai liderii de sindicat vor intra în greva foamei, dacă nu vom ajunge la nici o înţelegere cu conducerea Poştei”, a declarat Angela Feier, liderul de sindicat din Oficiul Judeţean de Poştă (OJP) Bihor.

Duminică, 11 mai, o delegaţie a Sindicatului Liber din Poşta Română a fost primită de ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Coţovelea, care a precizat că cunoaşte revendicările poştaşilor. „Ministrul ne-a promis că după ce se va face o evaluare a situaţiei din teritoriu, va media o întâlnire între sindicalişti şi conducerea companiei. Oricum, până nu vom primi un răspuns favorabil, calendarul protestelor va continua”, a explicat Angela Feier.

Revendicări

Lucrătorii poştali l-au acuzat pe directorul Smeeianu că singura lui politică de îmbunătăţire a situaţiei Poştei constă în reducerea cheltuielilor prin intermediul disponibilizării de personal şi îngheţarea posturilor şi, că, pentru obţinerea de fonduri, ar fi încercat să introducă în oficiile poştale jocuri de noroc electronice şi spoturi publicitare audio.

Datoriile Poştei se cifrau la data de 28 mai 2013 la 650 milioane de lei, din care 242 milioane lei către stat, potrivit dir. gen. Smeeianu. El susţine că cea mai mare parte a noii datorii este generată de un contract păgubos pe care societatea l-a făcut cu sindicatul Poştei Române. „Directorul Smeeianu vrea să denunţe contractul colectiv de muncă, valabil până în 2018. Din cauza managementului lui defectuos am pierdut pe piaţa concurenţială”, a precizat liderul de sindicat.

Alte revendicări ale poştaşilor sunt echipamentele IT uzate, concediile de odihnă care nu se pot lua din cauza lipsei de personal, în special de către factorii poştali, oficianţii şi agenţii poştali. Mai mult, oficiile poştale din mediul rural sunt într-o stare deplorabilă.

Pe de altă parte, liderul de sindicat a ţinut să precizeze că, în ciuda protestelor, distribuţia pensiilor nu va fi afectată.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor