Poştaşul aduce pensia mai repede

De Dan Birta
Poştaşul aduce pensia mai repede
Pensiile ce vin prin Poştă vor fi plătite în perioada 11 – 24 decembrie.


Pensionarii vor avea bani de porc, de brad şi de cozonaci de Crăciun. Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Bihor ne-a informat că s-ai intreprins demersurile necesare pentru a se achita drepturile cuvenite beneficiarilor sistemului public de pensii în avans, în perioada 11 – 24 decembrie, prin intermediul CN Poşta Română SA, la domiciliul acestora. „Astfel, primele pensii vor fi plătite începând cu data de 11 decembrie, urmând ca până la data de 24 decembrie, pensiile și indemnizaţiile din sistemul public de pensii să fie achitate integral”, a declarat Leontin Ţîrle.

În ceea ce îi priveşte pe beneficiarii care nu vor fi găsiti la domiciliu, plata tuturor drepturilor se asigură la sediul subunitătilor poștale până în penultima zi lucrătoare din lună, respectiv 30 decembrie.
Drepturile care se achită prin intermediul băncilor cu care Casa Naţională de Pensii Publice are încheiate conventii vor putea fi încasate la aceleaşi date ca şi până în prezent.

Bani pentru veterani

Veşti bune şi pentru veteranii de război. Aceştia vor primi mai mulţi bani în luna decembrie. „Începând cu luna decembrie 2014 se modifică modul de plată a drepturilor băneşti cuvenite veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi văduvelor de veterani de război, ce se achită prin intermediul Caselor Judeţene de Pensii, în sensul în care pe mandatul lunii curente, se vor achita drepturile aferente acelei luni”, a explicat Leontin Ţîrle. Menţionăm că până în prezent plata drepturilor se făcea în luna curentă pentru luna precedentă. Ca urmare, în luna decembrie 2014 se vor plăti atât drepturile lunii noiembrie cât şi cele aferente lunii decembrie 2014.

De asemenea, tot în luna decembrie 2014 se va achita şi ajutorul anual acordat veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi văduvelor de veterani de război în cuantum de 300 lei/beneficiar evidenţiat distinct pe mandatul de plată a drepturilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !