Pot solicita adeverinte pentru credite

De Simona Albinaru
1Comentariu
Pot solicita adeverinte pentru credite
APIA Bihor eliberează adeverinţe pentru beneficiarii plăţilor aferente Măsurilor 211 – Sprijin pentru zona montană defavorizată, 212- Sprijin pentru zone defavorizate, altele decât zona montană şi 214 – Plăţi de agro-mediu care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Până la această dată, APIA a încheiat convenţii cu BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank SA, OTP Bank România SA, Banca Transilvania, B.C.C. Creditcoop şi BC Carpatica SA.

Valoarea creditului va fi în cuantum de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA.

Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă prin care se confirmă că Beneficiarul a depus Cererea de plată pentru măsurile de dezvoltare rurală în Campania 2012 şi că, până la data emiterii adeverinţei, au fost efectuate controalele şi verificările administrative asupra Cererii de plată depuse de potenţialul beneficiar, conform reglementărilor legale în vigoare.

De asemenea, în adeverinţă se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată la data emiterii Adeverinţei pentru Măsurile de dezvoltare rurală cuprinse în Axa II din cadrul PNDR 2007-2013, că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinţei şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

 Atenție la condiții

Banca are dreptul de a impune, pe lângă o serie de adeverinţe /acte doveditoare necesare dosarului, propriile condiţii de creditare, stabilite de către Creditor şi aprobate de către Banca Naţională a României. Aici sunt incluse şi garanţii pe care creditorul le poate solicita din partea fermierului.

Pentru a i se elibera adeverinţa fermierul trebuie să se adreseze Centrului local sau Centruliui judeţean unde a depus cererea de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă unde vor solicita, în scris, eliberarea adeverinţei. După eliberarea adeverinţei trebuie să se adreseze Centrului Judeţean unde se vor face verificările privind eligibilitatea fermierului şi va fi înregistrată şi semnată. „Recomandăm potenţialilor beneficiari interesati să îşi aleagă Creditorul numai după un studiu atent al condiţiilor de creditare impuse de fiecare bancă, pentru a obţine condiţiile de creditare cele mai avantajoase şi care se potrivesc cel mai bine profilului exploataţiei sale”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor