Practica studenteasca pe IT si electronica

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Practica studenteasca pe IT si electronica
Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei organizează o nouă sesiune de practică.

Biblioteca Universităţii din Oradea găzduieşte vineri, de la ora 11.00, o nouă sesiune de informare privind oportunităţile şi beneficiile pe termen lung oferite studentilor, prin participareala proiectul POSDRU intitulat „Convergenţa pregătirii practice universitare pentru integrarea reuşită a studenţilor pe piaţa muncii” – PractING.

Astfel, încă 74 de studenţi de la domeniile Calculatoare si Tehnologia Informaţiei, Inginerie Electronică şi Telecomunicatii şi Inginerie Electrică, anii de studiu II şi III, îşi vor putea face practica la firme importante din regiune. Vor participa la sesiune şi partenerii de practică din cadrul proiectului, care îşi vor prezenta activitatea firmelor în faţa studenţilor.

În primul an de implementare a PractING, 126 de studenţi orădeni din domeniile amintite au fost consiliaţi în carieră şi susţinuţi în tranziţia de la facultate la viaţa activă. Dintre aceştia, un numar însemnat şi-au găsit un loc de muncă ca urmare a efectuării stagiului de practică.

Studenţii, cadrele didactice şi angajatorii interacţionează prin intermediul platformei http://practing.ro/recruiter/.

Valoarea proiectului, de 1,86 milioane lei (circa 400.000 de euro) este cofinanţată din Fondul Social European. Proiectu este derulat de Universitate în parteneriat cu SC Romarketing şi Camera de Comerţ şi Industrie Bihor.

 

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor