Prea puţini beneficiari

ORADEA – 1.740 de familii şi persoane beneficiază la ora actuală de servicii sociale nerezidenţiale, reiese dintr-un studiu efectuat de Coaliţia Strong pentru consolidarea sectorului ONG din judeţul Bihor.

Ponderea cea mai mare în rândurile asistaţilor o au familiile cu copii în situaţie de risc social, 1.200 la număr. Mai sunt asistate 230 de persoane vârstnice, 250 de persoane cu handicap şi 60 de persoane fără adăpost. De servicii în regim rezidenţial beneficiază 30 de familii cu copii în situaţie de risc social, 45 de copii şi tineri postinstituţionalizaţi şi 80 de persoane vârstnice.

E nevoie de bani
Conform studiului, numărul celor care ar avea nevoie de aceste servicii este considerabil mai mare decât cel al actualilor beneficiari. Astfel, în cazul serviciilor nerezidenţiale, numărul potenţialilor beneficiari este estimat la 8.220, de aproximativ cinci ori mai mare decât numărul asistaţilor actuali, iar în cel al serviciilor sociale în regim rezidenţial, la 500.

Pentru ca serviciile sociale să ajungă la cât mai multe persoane care au nevoie de ele, Coaliţia Strong propune alocarea de fonduri de la bugetul local pentru a acoperi costurile serviciilor furnizate în regim gratuit de organizaţii non-guvernamentale.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !