Predoiu cere prosperitate justă, Falcă ne vrea vii!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
Predoiu cere prosperitate justă, Falcă ne vrea vii!
Cătălin Predoiu, fost ministru de Justiţie şi Gheorghe Falcă – primarul Aradului – şi-au prezentat miercuri, în faţa pedeliştilor bihoreni, “proiectele de ţară”.

Cei doi sunt înscrişi în alegerile interne din PDL, pentru a obţine nominalizarea acestui partid pentru candidatura la Preşedinţia României, în 2014. Iniţial, în cursă era înscrisă şi Simona Creţu, consilier general PDL în Bucureşti, însă aceasta s-a retras, a anunţat şeful PDL Bihor, Găvrilă Ghilea.

Cătălin Predoiu a vorbit despre nevoia de prosperitate în România, insistând asupra faptului că aceasta nu poate veni decât dacă legile sunt respetate. “Reforma statului a fost blocată de USL. Trebuie continuată, pentru că presupune legi, presupune schimbarea unor mentalităţi în funcţie de reglementări şi un consesc politic”, le-a transmis Predoiu activiştilor PDL Bihor, în sala mare a Prefecturii Bihor.

gheorghe falca

Gheorghe Falcă a întârziat aproape o oră la întâlnirea cu bihorenii, scuzându-se că ar fi rămas “închis” afară din maşină, în drum spre Oradea! Falcă a pledat pentru valorile de dreapta, dar şi pentru valorile tradiţionale, arătându-se împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. „Proiectul Societate Vie este un concept care duce la dorinţa mea de a trăi toţi cu zâmbetul pe buze, cu un sistem administrativ corect, cu o viaţă care să ne permită evoluţia şi gândirea corectă a viitorului”, a spus primarul de Arad.

În sala mare a Prefecturii Bihor au fost prezenţi preşedintele PDL, Vasile Blaga dar şi vicepreşedinţii Andreea Paul Vass, deputatul Alin Popoviciu şi fostul ministru Traian Igaș.

Blaga visează la Alianţa DA

Vasile Blaga s-a declarat mulţumit de candidaţi şi de partidul pe care îl conduce şi a vorbit despre necesitatea unificării dreptei, în jurul PDL. Chiar şi cu aceia care au încercat, recent, “să rupă hălci din PDL”. „Dorim unificarea dreptei, pe baze solide aşa cum s-a făcut mişcarea dreptei Dreptate şi Adevăr”, a afirmat Blaga.

Sâmbătă, 2 noiembrie, vor avea loc alegerile interne pentru zona de nord-vest a ţării. Pentru duelul Predoiu – Falcă, în Bihor, vor fi organizate şapte secţii de votare, în fiecare zonă din judeţ. Membrii PDL din nord-estul ţării au votat deja. Activiştii partidului din judeţele Suceava, Iaşi, Bacău, Neamţ, Vaslui şi Botoşani l-au preferat pe Cătălin Predoiu, cu aproape 90% din sufragii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !