Prefectul cere Primăriei actele cu RER

De Călin Corpaş
2Comentarii
Claudiu Pop
Claudiu Pop
Prefectul Claudiu Pop a cerut Primăriei atât contractul de prestări servicii pe care îl are încheiat cu RER Ecologic, cât şi caietul de sarcini al licitaţiei ce a condus la încheierea contractului, dar şi Hotărârea de Consiliu Local care aprobă.

„Vă rugăm să ne transmiteţi, în copie, documentele care au stat la baza acestei acţiuni, respectiv Regulamentul aprobat pentru această activitate, raportul de specialitate, caietul de sarcini întocmit pentru licitaţie precum şi contractul de prestări servicii încheiat cu R.E.R.”, se arată în adresa trimisă la Primărie de către prefect.

Gestul prefectului vine ca urmare a unui memoriu înaintat acestuia de către câţiva orădeni ecologişti, printre care şi profesorul universitar Mihai Drecin, istoric, fost parlamentar şi preşedinte al PRM Bihor, dar şi fostul jurnalist Florin Budea. Acestora li se alătură Valeriu Leucuţa, Cristian Frenţiu, lectorul universitar Mircea Chiriac, Rada Chiriac şi Fodor Jozsef.

Memoriu anti-primar

În memoriu, primarul Ilie Bolojan este acuzat direct că girează tăierile şi toaletările de copaci din Oradea, efectuate de către RER, în baza unei licitaţii din 2014, fără a se efectua studii reale în teren. Se acuză faptul că numărul copacilor doborâţi din cauza uscăciunii şi a celor toaletaţi de ramurile uscate ar fi prestabilit prin contractul de prestări servicii dintre Primărie şi RER, în număr identic pentru ambele maluri ale Crişului: 5.835 de arbori prevăzuţi a fi toaletaţi pe fiecare mal, respectiv 1.850 tăiaţi din rădăcine pe fiecare mal.

Semnatarii memoriului consideră că aceste volume de tăieri şi toaletări de arbori sunt nejustificate şi ar fi motivate doar de dorinţa edililor de a cheltui banul public.

Prefectului Claudiu Pop i se cere să acţioneze împotriva Primăriei şi chiar să sesizeze DNA!2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor