Pregătesc legarea magistralelor de termie

De Cristina Ghilea
Cu excavatorul de-a lungul străzii Traian Lalescu
Cu excavatorul de-a lungul străzii Traian Lalescu
Un șantier a demarat în zona Şirul Canonicilor, pentru realizarea unei bretele de legătură între magistralele 1 şi 3.

Sub presiunea termenului limită la cheltuirea banilor europeni şi profitând de vremea blândă, Termoficare SA a început lucrările premergătoare proiectului de reabilitare a două magistrale de termie. Miercuri, utilajele firmelor Construcţii Bihor SA şi Energomontaj SA spărgeau de zor pe strada Traian Lalescu, de-a lungul stadionului. Şanţul este necesar pentru realizarea bretelei de legătură între cele două magistrale şi executarea acestuia a început chiar înainte de terminarea proiectului tehnic al întregului proiect, din raţiuni de eficienţă, a spus Mihai Cabai, directorul Termoficare SA, firma care gestionează sistemul de transport şi distribuţie a termiei în Oradea. „Lucrăm în avans pentru a economisi timp. Deocamdată se fac doar săpăturile. Conductele vor fi montate în perioada următoare iar interconectarea celor două magistrale se va face undeva după încheierea sezonului de termoficare”, spune Cabai. Introducerea conductei presupune şi subtraversarea liniei de tramvai, dar directorul spune că lucrarea nu e foarte complexă şi nici nu va deranja traficul pe calea rulantă.

Excavări masive

Breteaua de legătură dintre magistrale va avea lungimea de 400 de metri şi va traversa zona cuprinsă între Centrul de recuperare a copiilor cu dizabilităţi şi Palatul Baroc. Lucrarea este prevăzută să se desfăşoare fără perturbarea traficului rutier, însă marţi, ca excepţie, firmele au băgat pe amplasament utilaje grele care au blocat accesul auto. Asta spre nemulţumirea riveranilor care nu au fost avertizaţi din timp.

Şantierul din Rogeris ajută la implementarea proiectului de reabilitare a 17,5 km de magistrale şi a racordurilor la punctele termice, finanţat cu bani europeni. Asta va însemna, pe durata acestui an, excavări masive pe traseele celor două magistrale: M1 pe linia Fabrica de zahăr – B-dul Dacia – Parcul Petofi iar M3 pe linia Strada Uzinelor -UAMT – supratraversarea drumului de centură – Strada Podului – Strada Traian Lalescu.

După lungi şi numeroase procese în justiţie, lucrarea a fost atribuită asocierii de firme Construcţii Bihor şi Energomontaja, care au ofertat un pachet de lucrări în valoare de 48,9 milioane lei, bani în care intră şi proiectarea şi execuţia. Termenul de finalizare a lucrării expiră la finalul anului 2015.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !