Pregătirea proiectelor europene

Pregătirea proiectelor europene
Bucureşti – Ministerele care deţin autorităţi de management ale proiectelor cu finanţare europeană au publicat pe Internet proiectele aşa-numitelor programe Complement, care oferă potenţialilor beneficiari informaţii pentru pregătirea proiectelor, a anunţat, ieri, Ministerul Finanţelor Publice.

Programele Complement furnizează informaţii privind axele prioritare, domeniile majore de intervenţie, tipurile de proiecte şi criteriile de eligibilitate ale acestora, precum şi plafoanele de finanţare.

Programul Complement este un document programatic elaborat pe baza Programului Operaţional, dar care poate fi folosit independent de acesta.

Ghidurile Solicitantului pentru Programele Operaţionale vor fi disponibile pe site-urile autorităţilor de management în momentul în care negocierile cu Comisia Europeană vor fi aproape de finalizare. Ghidurile Solicitantului vor fi elaborate de autorităţile de management, câte unul pentru fiecare Program Operaţional sau chiar la nivel de axă prioritară din cadrul programului.

Ele vor conţine criteriile de eligibilitate şi de selecţie aplicate în evaluarea proiectelor, precum şi detalii referitoare la termenul de depunere a proiectelor, cheltuielile eligibile, documentele care trebuie să însoţească cererea de finanţare (avize, studii, documente de confirmare a cofinanţării), în funcţie de tipul de proiect.

MediaFax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase