Pregătiri pentru turneul U19

De Teodor Biriş
Reactualizat la:
Ovidiu Clonda, Mircea Fodor, Marcel Puşcaş şi Valer Vancea la Stadionul Iuliu Bodola
Ovidiu Clonda, Mircea Fodor, Marcel Puşcaş şi Valer Vancea la Stadionul Iuliu Bodola
România, Elveţia, Andorra şi Insulele Feroe se vor lupta pentru calificare la Oradea.

Lucrările la Stadionul Iuliu Bodola pentru turneul de calificare al echipei naţionale de juniori under 19 se derulează conform graficului.

La solicitarea FRF, Primăria Oradea şi-a dat acordul ca stadionul să găzduiască în premieră meciuri oficiale internaţionale la nivelul juniorilor.

Pentru ca să corespundă la standardul UEFA au fost nevoie de unele lucrări, în special de renovare şi igienizare. „Au fost renovate patru vestiare plus cel al arbitrilor, grupurile sanitare şi căile de acces, s-au vopsit porţile, balustradele, tunelul de acces şi scările. Lucrările au fost făcute în regie proprie, cu excepţia lucrărilor de înlocuire a acoperişului de la tribuna oficială”, ne-a declarat Ovidiu Clonda, şef Serviciu Baze Sportive şi de Agrement.

Inspecţie de la FRF

De asemenea, stadionul urmează să fie dotat cu un sitem de internet wi-fi de mare capacitate şi prize de conectare la internet la tribuna oficială şi masa presei. În vestiare vor fi puse cinci mese de masaj, tăbliţe pentru demonstraţii tactice, iar în tribune vor fi confecţionate trei platforme pentru transmisia TV.

Stadiul lucrărilor a fost inspectat luni de Marcel Puşcaş, director al Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul FRF, însoţit de Valer Vancea, preşedintele AJF Bihor. „Ne bucurăm că avem colaborarea şi sprijinul Primăriei Oradea pentru organizarea acestui turneu. Lucrările de renovare şi igienizare sunt în derulare şi sper ca până la data debutului turneului să fie la parametrii ceruţi de UEFA. De asemenea, mă bucur şi pentru sprijinul oferit de Primăria Paleu, pentru că şi pe terenul de acolo se vor disputa meciuri. Aştept ca bihorenii să vină într-un număr cât mai mare şi să susţină naţionala Under 19. O echipă în care s eregăsesc jucători care deja evoluează în Liga 1, cum ar fi Patrik Petre, Vâlceanu, Nedelcu sau Ivan. Obiectivul este calificare al turneul de elită. Nu va fi o grupă uşoară, deşi unii consideră Andorra şi Feroe out-sideri. Trebuie să ţinem cont că juniorii feroezi joacă în campionatele din Danemarca, iar cei din Andorra în Spania sau în Franţa”, spune Marcel Puşcaş.

11marcel puscas Marcel Pușcaș ©

Meciurile turneului de calificare se vor desfăşura în perioada 12-17 noiembrie. La Turneul de Elită se vor califica primele două clasate din fiecare grupă, plus cea mai bună echipă de pe locul trei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !