Pregătiţi CV-urile! Sunt şanse mari de angajare!

De Dan Birta
1Comentariu
Imagini de la o „Bursă” precedentă
Imagini de la o „Bursă” precedentă
„Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” va avea loc la Trade Center, vineri – 25 septembrie.


Persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă au şansa de a-l găsi în ultima vineri din această lună. AJOFM Bihor va organiza vineri, 25 septembrie, de la ora 9:00, „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi”. Evenimentul va avea loc la Centrul de afaceri Oradea, str. Nufărului nr. 28E, lângă Lotus Mall.

„Scopul nostru este de a facilita întâlnirea cererii cu oferta de pe piața muncii din județul Bihor. Pe de o parte, vrem să ajutăm șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă şi absolvenţii de orice formă de învăţământ, promoţia 2015 să-și găsească un loc de muncă pe măsura pregătirii și experienței lor profesionale. Pe de altă parte, vrem să venim și în sprijinul agenților economici pentru a-și selecta și angaja resursele umane de care au nevoie”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Acesta estimează că oferta angajatorilor va fi, și de această dată, una generoasă, și speră să fie oferite circa 1.000 de locuri de muncă vacante. În plus, cei care vor participa la Bursă vor putea beneficia de consiliere personalizată și orientare în carieră, precum și de informații utile privind cursurile de formare profesională organizate de AJOFM Bihor. „După reușita «Burselor» organizate în acest an, avem speranța că și „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi” din 25 septembrie va fi un real succes și vom reuși, astfel, să dovedim, încă odată, că suntem o instituţie modernă și flexibilă, care are capacitatea de a răspunde provocărilor de pe piaţa muncii”, a declarat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Firmele care doresc să participe la eveniment se pot înscrie gratuit până în data de 21 septembrie, utilizând formularul disponibil pe website-ul agenției www.bihor.anofm.ro. Alte informaţii pot fi obţinute la telefon nr. 0359-800.960, 0359-800.961, 0359-800.962, int.124, persoană de contact Ilca Simona, consilier superior.

„Burse” în judeţ

Pe de altă parte, AJOFM Bihor în colaborare cu Active Job Consulting organizează în această perioadă patru „Burse” în judeţ. „Bursele” sunt organizate în cadrul proiectului „CEO – Centru de Excelenţă în Ospitalitate”. Două au fost deja organizate: la Beiuş – în 10 septembrie şi la Marghita, în 11 septembrie. La cele două „Burse” au fost oferite 1.300 locuri de muncă: 750 la Beiuş şi 350 la Marghita. Urmează Aleşd, la „Casa de nunţi Toni”, în 17 septembrie şi Salonta – la Casa de cultură, în 18 septembrie.

Semnal de alarmă pentru angajatori

Directorul AJOFM Bihor a ţinut să tragă un semnal de alarmă pentru angajatorii din Bihor care oferă salarii mici. El este de părere că aceştia ar trebui să-şi schimbe optica, dacă doresc să-şi găsească forţă de muncă. „Am ajuns la etapa în care angajaţii îşi aleg angajatorii şi nu angajatorii îşi aleg angajaţii”, a precizat Békési Csaba. „Locuri de muncă într-adevăr sunt în Bihor. Încep să înţeleagă şi angajatorii că în condiţiile salariale oferite la ora actuală în Oradea şi Bihor este foarte greu să-ţi găseşti resurse umane. Nu pot să accept ca industrii similare să ofere salarii mai mari în judeţe limitrofe. Mi-este greu să acept că zilnic pleacă 7-8 autocare în judeţe învecinate cu muncitori din Bihor, în acelaşi domeniu, cu un nivel de salarizare mai mare”, se revoltă şeful AJOFM Bihor.

Acesta spune că este fals şi mitul conform căruia nivelul de calificare în Bihor este mai mic deât în alte judeţe. „Nu post să accept ca în Bihor să fie salarii mai mici ca în Botoşani sau Muntenia. Am format profesional şi acolo. Vorbim de «Centrul de excelenţă în turism unde am format 400 de persoane»”, precizează Békési Csaba. Un exemplu este şi domeniul HORECA, unde salariile din Bihor sunt printre cele mai mici din ţară. Directorul AJOFM Bihor le cere angajatorilor să modifice salariile dacă vor să-şi găsească forţă de muncă. „Bonusurile cu care se laudă că le acordă pentru weekend sau pentru noapte sunt obligaţii legale pe care le acordă toată lumea”, conchide Békési Csaba.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor