Premieră: paradă stradală de Ziua Copilului

De Cristina Ghilea
Premieră: paradă stradală de Ziua Copilului
Primăria propune celor mici o zi plină de 1 Iunie, în compania a opt mascote şi a unor vedete locale.

Orăşelul Copiilor va fi, duminică, una dintre principalele destinaţii ale familiilor cu copii. Programul propus celor mici anul acesta a fost întocmit încât să-i ducă pe cei mici direct în lumea basmelor.

Trei piese de teatru se vor juca în amfiteatrul din Orăşel, „Capra cu trei iezi” de la ora 10.30, în limba română, „Poveşti jucăuşe” de la ora 12.00, de asemenea în limba română şi „Satul nebunilor”, de la ora 16, în limba maghiară.

Poliţişti printre copii

Între orele 10.00 şi 14.00, pe alei, la skate parc şi în incinta Orăşelului sunt anunţate activităţi educativ distractive organizate de Inspectoratul de Poliţie Bihor: o expoziţie tematică de desene cu tematică legată de prevenirea infracţionalităţii, prezentarea maşinilor din dotarea Poliţiei, concursuri de desene pe asfalt sau o competiţie pentru cei cu role şi pentru cei pe bicicletă.

De la ora 11.00 şi până la 14.00, sunt aşteptaţi în Orăşel jucătorii de bascket din liga naţională, pentru jocuri de demonstrative şi pentru a asista la concursurile de aruncare la coş.

Cu alai

Noutatea absolută a acestei ediţii a Zilei Copilului este parada care va traversa oraşul pe traseul de la teatru până în Orăşel. „Teatrul ne oferă 23 de voluntari costumaţi în prinţi şi prinţese. Mai sunt 50 de copii de la şcoli şi grădiniţe, care vor veni costumaţi în prinţi, prinţese, fluturaşi, albinuţe, îngeraşi, balerine sau spidermani, în compania educatoarelor şi învăţătoarelor. Alaiul va porni la ora 17,00 şi va parcurge Republicii – pietonal până la Evidenţa Populaţiei. Aici se va întregi cu două sau trei caleşti, cu patru călăreţi şi două omunibuse de promenadă puse la dispoziţie de OTL”, spune Mihaela Dindelegan, administrator al Orăşelului Copiilor. Traseul alaiului este Corso-Republicii – Gară – Berzei – Olimpiadei – Coposu – Ep. Ioan Suciu – Orăşelul Copiilor. Participanţii şi ceu care vor urmări parada de pe margine, organizatorii le garantează întâlniri cu Mikey Mouse, Minie, Donald sau Pluto. Nu vor lipsi magicienii Eduard şi Bianca, dansatori de la mai multe cluburi, copii îmbrăcaţi în costume populare româneşti, maghiare şi germane. În total, la alai ar trebui să participe aproximativ 300 de persoane, estimează organizatorii.

Finanţarea evenimentului vine de la bugetul local. „Administraţia Imobiliară Oradea contribuie cu 10.000 de lei iar Primăria cu 7.500 de lei. Suma poate fi suplimentată, pentru că bugetul maxim alocat acestei zile este de 20.000 de lei”, spune viceprimarul Ovidiu Mureşan.

Spectacole

După primirea alaiului în Orăşel, voia bună va fi asigurată de dansuri cu personajele de basm, de la 18.00 până la 19.30. Ziua cuprinde şi câteva concerte. De la 15.30 la 21.30, pe scena mare din Orăşel vor avea loc spectacole ale copiilor. Vedetele de duminică seara sunt Mihai Lipai şi Natalia Selegean, cu Meda Music, Vivere şi Clubul Stephany, în deschiere.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !