Premii de excelenta la Balul Mozart

De Veronica Bursaşiu
Premii de excelenta la Balul Mozart
Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie şi îşi propune să îi premieze pe tinerii artişti orădeni.

„Aşa cum şi-a propus in obiectul de activitate, Asociaţia Club Kiwanis Art Oradea a acordat şi în acest an Premii de excelenţă unui numar de 7 copii şi tineri talentati si ambiţiosi, dornici să se afirme în artă şi capabili să facă eforturi în acest sens ”, spune Agneta Marcu, preşedintele organizaţiei.

Caritabil

Pentru a obţine fondurilor necesare acordării acestor premii, Clubul Kiwanis Art Oradea a organizat recent Balul caritabil “Mozart”. La evenimentul aflat la a doua ediţie au fost invitaţi oradeni care înteleg să sprijine artă şi pe tinerii care i se dedică.

În ambianţa elegantă a Restaurantului Transilvania, atmosfera a fost creată de muzica de camera interpretata de Cvartetul Varadinum. Din program au făcut parte , evident, piese ale lui W.A. Mozart.Au emoţionat asistenta cu talentul şi pasiunea lor pentru muzică cei mai mici pianisti, elevi ai Liceului de Artă Oradea, clasa conf. univ. dr. Jambor Elisabeta.La completarea fondului de premii au contribuit, într-un gest exemplar de solidaritate artistică, tineri studenţi şi masteranzi ai Departamentului de Arte Vizuale de la Facultatea de Arte, care au expus spre licitare tablouri încărcate de sensibilitate. „Mulţumim din suflet tinerilor pictori care au înţeles să ni se alăture în efortul nostru de a-i încuraja pe cei care se simt chemaţi de artă. Printre acestia se află şi tânărul artist Remus Ilisie care a mai fost sprijinit, pentru talentul lui, de nenumărate rânduri de către Clubul Kiwanis Art ”, spune Agneta Marcu.

Ţinuta artistică a serii a fost întregită de cuplul Andrada şi Tudor Ciupeiu, care au interpretat, spre încântarea auditoriului, piese de caffe-concert şi de interventia lirica a tinerei soprane din Trento- Erika Bonadiman, acompaniată la pian de profesoara Jambor Elisabeta. „Cu acest prilej dorim să mulţumim tuturor participanţilor la eveniment şi promitem că, în ciuda crizei, vom demonstra şi in viitorii ani că oradenii sunt generoşi cu copiii şi cu tinerii talentaţi ”, a conclutionat Agneta Marcu. 

FACT BOX:

Premianţii Balului Mozart:

1. Ilisz Dominik – pian, clasa a III-a, premiul I la olimpiada faza zonala, respectiv locul 5 pe tara:

2. Faragau Estera – pian, clasa a III-a, premiu de excelenta la Sibiu, concursul Pro Piano;

3. Vlad David – canto, clasa XII – mentiune la olimpiada;

4. Balint Madalina – design, clasa XI, premiul I la olimpiada;

5. Bogdan Bohus – pian, anul II, premiul I la mai multe olimpiade precum si alte premii de excelenta de la mai multe concursuri din tara la care a participat;

6. Andrei Curta – design, master, Facultatea de Arte din Oradea;

7. Alexandru Weinberger-Bara – admis la Universitat fur Musik din Viena.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !