Premii pentru liceeni antreprenori

De Alexandru Guiaș
Reactualizat la:
Elevii încântați de rezultatul muncii lor
Elevii încântați de rezultatul muncii lor
Elevii de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din Oradea și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaş” din Beiuş au venit cu premii de la „Târgul multiregional al firmelor de exerciţiu” pentru elevi de la Cluj-Napoca, organizat la finele lunii trecute în cadrul proiectului POSDRU “Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu”.

La târgul multiregional organizat de Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”, Facultatea de Ştiinţe Economice din Cluj-Napoca, au participat 30 firme de exerciţiu înfiinţate în acest an, din nor-vestul și vestul țării. Fiecare firmă de exercițiu a avut câte doi elevi şi un profesor coordonator, expozanţi în cadrul târgului. Trei firme de exerciţiu de la cele două licee din Bihor au participat la târg: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” (2 firme) și Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” (1 firmă). „Obiectivul general al proiectului a fost acela de a dezvolta cunoştinţe şi aptitudini necesare în procesul de inserţie pe piaţa muncii pentru cel puţin 1.000 de elevi din regiunile NV şi V prin intermediul firmelor de exerciţiu, acţiuni care vor conduce la creşterea şanselor de ocupare şi la îmbunătăţirea tranziţiei de la şcoală la o viaţă activă”, a precizat Alina Cotca, coordonatoarea elevilor de la „Traian Vuia”. Cele trei firme participante la târgul multiregional au fost declarate câştigătoare, la târgul judeţean desfăşurat la Oradea în luna octombrie, din 10 firme participante. Acestea au fost: „Albinuţa” SRL (obiect de activitate comercializarea produselor apicole) – prof. coordonator Adriana Petrica de la „Traian Vuia”; „Our Homeland” SRL (obiect de activitate – pensiune agroturistică) – prof. coordonator Casian Ille de la „Ioan Ciordaş”; „Vatra” SRL (obiect de activitate – restaurant) – prof. coordonator Alina Cotca de la „Traian Vuia”.

Au luat marele premiu

Firmele elevilor bihoreni participanți la târg au venit acasă cu marele premiu și două mențiuni. Astfel, marele premiu a ajuns la „Vatra” SRL reprezentată de elevii Georgeta Andreea Cotuţ şi George Alexandru Câmpan din clasa a XII-a G, coordonaţi de prof. Alina Cotca, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Oradea. Mențiuni speciale au primit „Albinuţa” SRL coordonată de prof. Adriana Petrică şi „Our Homeland” SRL – prof. coordonator Ille Casian. Câștigătorii marelui premiu Activităţile desfăşurate în cadrul târgului au fost acelea de organizare a standurilor, prezentarea lor, derularea tranzacţiilor, jurizarea, festivitatea de premiere şi dezafectarea standurilor. Proiectul POSDRU “Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu” este un proiect derulat pe parcursul anului 2015, în cadrul colegiului, în parteneriat cu Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti” Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !