Premiul cel mare la Gala Nationala a Voluntarilor

De Simona Albinaru
Premiul cel mare la Gala Nationala a Voluntarilor
Anul acesta în cadrul Big Build au fost construite simultan 11 locuinşe.

Evenimentul Big Build, care reprezintă unul din răspunsurile Habitat for Humanity România la situaţia locuirii precare din ţara noastră, a fost desemnat și anul acesta ca fiind Cel mai bun proiect de voluntariat al anului în domeniul social”, după ce anul trecut a primit aceeași distincție în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Ajuns la a patra ediție, Big Build este unul dintre cele mai premiate proiecte-eveniment din sectorul ONG, fiind recunoscut pentru amploarea sa, implicarea deosebită a voluntarilor și pentru numărul mare de susținători care l-au sprijinit încă de la prima ediție din 2009.

 Ajutor

 „Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case, proiectul este unic prin forța lui. An de an, timp de câteva zile, acesta generează o interacțiune uluitoare între grupuri sociale diferite (familii sărace, grupuri vulnerabile, voluntari străini, tineri studenți, companii, autoritaţi publice, media) și oferă o noua stare de spirit comunităților în care se desfaşoară. Mai mult decât atât, evenimentul are loc in fiecare an de Ziua Mondiala a Locuirii tocmai pentru a atrage atenţia asupra nevoii unui cămin decent pentru peste 5 milioane de români. Astfel dovedim că, prin implicare şi solidaritate, vieţile unor oameni pot fi schimbate radicalîn bine. Un alt aspect este acela că beneficiarii locuinţelor sunt responsabiliozati pentru ajutorul primit, participând, la rândul lor, cu muncă voluntară la casele altor familii și achitând o rata lunară modică, fară dobândă, pentru noua casă”, declară Gabriela Grigori, director Dezvoltare resurse şi comunicare, Habitat for Humanity România.

Anul acesta, evenimentul s-a derulat sub sloganul „Mai multe case, două judeţe, o singură comunitate” deoarece între 1-5 octombrie, peste 500 de voluntari alături de orfani şi familii cu venituri mici au construit simultan 11 locuinţe noi şi au ajutat la finalizarea a altor trei case, în două locaţii din ţară: la Oradea în judeţul Bihor şi la Preajba în judeţul Dolj.

În decursul a 4 ani, evenimentul Big Build a implicat peste 1.500 de voluntari din țară și din străinătate în construcția a 46 de locuințe pentru familii aflate în nevoie de un cămin decent. Cele 4 ediții s-au desfăşurat în locații diferite, scopul fiind extinderea sprijinului oferit familiilor cu venituri reduse, grupurilor vulnerabile şi orfanilor din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !