Preocupat de digitalizarea României

Emilian Pavel
Emilian Pavel
Eurodeputatul Pavel crede că, în ciuda problemelor de tot soiul, România trebuie să recupereze decalajul în privinţa pieţei digitale.

„Sunt conștient de faptul că a vorbi despre Piața Unică Digitală, în condițiile în care mulți români, conform unor date recente, nu s-au atins de un computer în acest an, sau în condițiile în care există comunități unde nu se poate ajunge pe drum, ori unde nu curge apa, poate să pară neobișnuit, dar cred, în același timp, că suntem obligați, ca țară, să ne ocupăm, concomitent, de proiecte pe cât de diferite – unele chiar din secole diferite… – pe atât de importante pentru întreaga societate românească. Cred, așadar, că trebuie să acționăm acum, și știu că o Europă extrem de concurențială amenințată economic de giganți digitali sau manufacturieri precum America de Nord sau Asia, nu ne va aștepta! Rog astfel atât Guvernul României, cât și colegii parlamentari de la București să analizeze aceste oportunități digitale, prin organizarea de dezbateri publice, pentru a identifica, alături de cei implicați efectiv, eventuale provocări dar și multele priorități pe care România le poate avea”, e mesajul eurodeputatului Emilian Pavel, care subliniază că deja „contribuția domeniului IT la PIB a depășit-o pe cea a domeniului agricol”.

Raportor în PE

Raportor al grupului social-democrat european pentru proiectul Pieței Unice Digitale europene, eurodeputatul Emilian Pavel raportează progrese în atingerea acestui deziderat. „Opiniile adoptate în data de 30 noiembrie de către comisia noastră, formulate în favoarea cetățenilor și a drepturilor lor, vor trece curând, sper eu, și de votul plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, la începutul anului următor. Protecția datelor cu caracter personal și a dreptului la viață privată, în special în contextul unui grad înalt de criminalitate pe internet, sunt elemente cheie care dau cetățenilor atât încredere cât și sentimentul de siguranță. Fără acestea, nu vom putea beneficia pe deplin de noua piață unică digitală. În acest sens, Parlamentul a cerut Comisiei Europene și statelor membre un răspuns comun, asigurându-se că există un nivel ridicat de colaborare în ceea ce privește securitatea și confidențialitatea informațiilor”, transmite Pavel, printr-un comunicat. Comisia pentru Libertăți civile din cadrul PE sprijină inițiativele de digitalizare a serviciilor publice din Europa, transmite eurodeputatul.

Şef la un singur vot!

În altă ordine de idei, recent, Emilian Pavel a devenit preşedinte executiv al PSD Bihor, fiind preferat la limită în faţa deputatului Ioan-Sorin Roman, de către colegii săi, cu un singur vot: 85 la 84 pentru Pavel.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor