Preotul-politician, desfiintat intr-o carte

Tokes Laszlo
Tokes Laszlo
În ceea ce-l priveşte pe Tokes însuşi, recent a apărut la Budapesta o carte scrisă de jurnalistul Andrassew Ivan, care-l vizează tocmai pe fostul episcop reformat.

În volumul intitulat „Nu ne duce pe noi în ispită”, Tokes este prezentat într-o lumină extrem de nefavorabilă. Site-ul Jurnalul.ro a publicat fragmente din cartea scoasă de Editura Noran Libro, preluate din revista Împreună, editată de Asociaţia Eyutt – Împreună. Între coperţile cărţii, fosta soţie a lui Tokes, Edit, îi reproşează politicianului-prelat faptul că a pus-o într-un „pericol veşnic” de a o „infecta cu vreo boală venerică’”. Mărturisirile fostei doamne Tokes provin chiar din dosarul de divorţ al celor doi. Edit Tokes îi reproşează lui Laszlo Tokes un comportament imoral, reproşându-i acestuia la modul direct că „întotdeauna ai băgat pe toată lumea sau pe oricine în rahat, numai ca tu să scapi”.

Fosta soţie spune că a fost desconsiderată de soţul ei şi face referiri la relaţiile extraconjugale ale lui Tokes, transmiţându-i acestuia că „se vede că n-ai nici o legătură cu cariera de preot”. În schimb, îl compară cu un politician FIDESZ! În carte, Edit îl acuză pe Laszlo Tokes de comportament conjugal violent şi ameninţător. „Ştiu că m-ai distruge cu plăcere. Adu-ţi aminte, cu o lună în urmă mi-ai spus că o să bagi cuţitul în mine, chiar dacă vei ajunge la închisoare”, scrie ea, arătând că la un moment dat ajunsese să comunice cu soţul ei doar prin scrisori. Cartea face referire inclusiv la faptul că Laszlo Tokes ar fi fost colaboratorul Securităţii. Într-o prezentare făcută cărţii la Budapesta, scriitorul Hajdu Gyozo a relatat dintr-o notă dată Securităţii de Ladislau (Laszlo) Tokes, la Dej, în legătură cu activităţile de la revista «Ellenpontok» («Contrapuncte»).

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !