Preţuri de referinţă, publicate

De Simona Albinaru
Preţuri de referinţă, publicate
APDRP simplifică procedura de achiziție prin publicarea prețurilor de referință.

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a demarat procedura de întocmire a Bazei de Date cu Prețuri de Referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate, care pot fi achiziționate prin măsurile de investiții aferente Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Acest demers permite APDRP să simplifice achiziția de bunuri prin faptul că beneficiarii PNDR nu vor mai aplica procedura de achiziţie specifică beneficiarilor privați. Această procedură, care este în acest moment aplicabilă în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013, are o durată medie de derulare de 3 luni și presupune publicarea unei invitații de participare (care conține specificații generale, astfel încât să nu fie considerată restrictivă participarea la licitație), primirea a minim 3 oferte conforme și selectarea pentru achiziție a ofertei care are prețul cel mai mic.

Transparenţă

„Baza de date cu prețuri de referință este un proiect ambițios al Agenției, un nou demers care va simplifica radical procesul de accesare a fondurilor europene acordate prin PNDR 2020. Odată cu definitivarea bazei de date, beneficiarii PNDR vor cumpăra direct echipamentul dorit care este afișat în baza de date, fără a mai parcurge nicio altă procedură de achiziţie. Mai mult, beneficiarii vor putea achiziționa exact echipamentul dorit și nu unul care a fost oferit cu prețul cel mai mic de către ofertantul desemnat câştigător în urma parcurgerii procedurii de achiziție. Acest demers, alături de depunerea on-line a Cererilor de Finanțare, sunt măsuri concrete și care vor asigura o implementare corectă și facilă a noului Program de finanțare a agriculturii și a mediului rural”, a precizat Cristan Buzle, directorul OJPDRP Bihor.

De asemenea, baza de date va facilita accesul solicitanților de fonduri europene la informațiile specifice necesare achiziționării de echipamente, utilaje sau mașini.

Prețurile cuprinse în baza de date a APDRP reprezintă prețurile maxime care vor fi decontate drept cheltuieli eligibile prin PNDR.

Pentru înscrierea în această bază de date, APDRP pune la dispoziția tuturor producătorilor, importatorilor sau distribuitorilor de mașini, utilaje și echipamente specializate de la nivel mondial, formularele tip ,,Solicitare de înscriere” și „Tabel cu oferta de prețuri”. Acestea se pot descărca gratuit de pe site-ul www.apdrp.ro. Astfel, orice producător, importator sau distribuitor care dorește să-i fie inclusă gama de produse oferite în baza de date, trebuie să transmită în format electronic către APDRP următoarele documente: Solicitarea de înscriere, Tabelul cu oferta de preț și Documentul care atestă calitatea de partener, importator sau distribuitor autorizat al producătorului.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !