Prezent in clasa, absent in arest

De Otilia Șandor
Lecţie comună pentru tineri
Lecţie comună pentru tineri
Elevii de la Liceul teologic Baptist Emanuel din Oradea au avut parte de o lecţie aparte, pe care o vor ţine minte poate toată viaţa.

Profesorii lor, împreună cu reprezentanţi ai Penitenciarului Oradea şi cu poliţişti de proximitate le-au vorbit despre cum pot să se ferească de infracţionalitate.

În cadrul proiectului despre asistenţă psihologică şi prevenire a infracţionalităţii juvenile, „Prezent în clasă, absent în arest”, reprezentanţii Penitenciarului şi ai Poliţiei de Proximitate au discutat interactic cu liceenii, despre efectele acţiunilor infracţionale la care pot fi expuşi în calitate de făptuitori sau victime. Tinerii au aflat şi pedepsele care se dau celor care comit diferite tipuri de infracţiuni, dar au axat lecţia pe modalităţile de precauţie şi evitare a cercurilor sociale infracţionale, precum şi aflarea unor poveşti de viaţă, din care să poată desprinde învăţături utile dar şi contramodele care să determine o restructurare comportamentală a acestora, a transmis Adina Bîrda, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

Invitaţii speră că prin susţinerea de lecţii în comun, impactul asupra liceenilor va fi suficient de mare încât să conştientizeze consecinţele delicvenţei şi să stea departe de ea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !