Prima operă cu păpuşi

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Prima operă cu păpuşi
După zeci şi sute de montări, “Motanul încălţat” se află la prima transpunere în varianta de teatru de animaţie.


Regizorul Traian Savinescu şi-a prezentat, marti, în cadrul unei conferinţe de presă concepţia despre primul spectacol de operă cu păpuşi la Teatrul Regina Maria: “Motanul încălţat” de Cornel Trăilescu. Traian Savinescu este cunoscut drept singurul promotor al operei cu păpuşi. “Prinţesa Turandot”, “Bărbierul din Sevillia” sunt doar câteva dintre spectacolele de operă cu păpuşi care poartă amprenta regizorală a lui Traian Savinescu. De această dată, la Oradea, regizorul se prezintă în faţa celui mai pretenţios public-copiii, cu cea mai jucată operă românească din toate timpurile – timp de peste 50 de ani, şi cu singura operă românească jucată cu mare succes în Europa, în special în Ţările Nordice. “Motanul încălţat”, de Charles Perrault, a fost transpus în operă de Cornel Trăilescu, libretul aparţinând lui Tudor Muşatescu.
De vorbă cu Trăilescu

Regizorul a mărturisit că a luat legătura cu maestrul Cornel Trăilescu, fost director al Operei Naţionale care a povestit că a reuşit să participle la repetiţii alături de Muşatescu şi să intervină în piesă. La fel face acum şi Traian Savinescu, deoarece provocarea e aceea de a transforma o lucrare în trei acte într-un spectacol de o oră. Regizorul se mândreşte şi cu faptul că a reuşit ca trecerea dintre partea vorbită şi cea cântată să se facă natural, astfel ca personajul să se păstreze, iar spectacolul să fie unul accesibil, abordat într-o modalitate jucăuşă, tandră. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste de peste şapte ani. Traian Savinescu nu se află la prima colaborare cu Trupa Arcadia, astfel încât distribuţia e una echilibrată şi valoroasă. Din distribuţie fac parte Zentania Lupşe, Marlena Prigoreanu, Kornelia Gnadig, Simona Codreanu, Mihaela Theodora Winter, Florin Stan, Rin Tripa, Andrei Fazecaş, Florian Silaghi, Igor Lungu. Premiera spectacolului va avea loc duminică, 22 februarie 2015, de la ora 11:00, la Sala Arcadia. Preţul unui bilet este de 10 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copii. Următorul spectacol va avea loc în aceeaşi zi, de la ora 13:00. Biletele pot fi procurate de la agenţia teatrului, deschisă de luni până vineri între orele 10:00 – 19:00 şi sâmbătă şi duminică, între orele 10:00 – 13:00 sau cu o oră înaintea spectacolului. De asemenea, pot fi achiziţionate online de pe www.biletmaster.ro. “Scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu, astfel că şi păpuşile sunt deosebite”, a subliniat directorul Trupei Arcadia Floria Silaghi care este şi asistent regie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !