Prima probă ,,serioasă” la examenul de maturitate

Reactualizat la:
Prima probă ,,serioasă” la examenul de maturitate
Probele scrise la examenul naţional de Bacalareat au debutat luni, fără incidente în Bihor. Cei 5.490 de elevi înscrişi la examen susţin examenul în 18 centre de evaluare.

UPDATE: Șapte elevi din Bihor au fost eliminați la prima probă scrisă de la bacalaureat – 3 elevi din Ștei și 4 din Popești.


 

Subiectele la proba scrisă de limbă română a examenului de maturitate au fost diferite.

Astfel, elevii de la profil Uman au avut de analizat textul ,,Trei Generaţii’’, cu mai multe cerinţe, de scris un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate şi să descrie relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.

Celor de la profilul Real au avut de analizat un text la prima vedere din care au avut de scos antonime şi sinonime. Nici ei nu au scăpat de textul argumentativ, dar despre importanţa practicării unui sport la orice vârstă. La ultimul subiect au avut de realizat o caracterizare a unui personaj din opera lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.

În Bihor, 5.490 de elevi sunt aşteptaţi la probele scrise ale Bacalaureatului, 4.595 dintre aceştia fiind absolvenţii promoţiei actuale. La fel ca în anii precedenţi, şi în acest an, elevii susţin probele sub supraveghere video şi audio.

O noutate a examenului de Bacalaureat din acest an este aceea că lucrările vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care s-au susţinut probele. Măsura a fost introdusă pentru a evita posibile tentative de fraudă ale examenului şi face ca notele elevilor să fie afişate cu o zi mai târziu (pe 7 iulie, în loc de 6) decât era stabilit iniţial.

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, prof. Nicolae Avram, susţine că instituţia pe care o conduce este pregătită conform măsurilor cerute de Ministerul Educaţiei, asigurând că transportul lucrărilor în alt judeţ va fi făcut în condiţii de securitate.

Bacalaureatul va continua pe 30 iunie, cu proba la Limba Maternă. Miercuri, 1 iulie, elevii susţin proba la Matematică sau Istorie, iar vineri, proba la alegere (Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Sociologie, Psihologie, Filozofie, Logică, Economie). Rezultatele finale vor fi afişate pe 7 iulie, până la ora 16:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, în intervalul orar 16 şi 20:00. Contestaţiile vor fi soluţionate pe 8 şi 9 iulie, iar vineri, 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale ale examenului.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !