Prima sentinţă în „Ţigareta” de Bihor

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Prima sentinţă în „Ţigareta” de Bihor
Sentinţa de la instanţa de fond în cauza „Ţigareta” poate fi atacată la Curtea de Apel Oradea.

Tribunalul Bihor a comunicat luni sentinţa în cazul unei grupări acuzate de înşelăciune prin expedierea mascată de ţigări spre Austria. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Principalii inculpaţi din grupul de 16 persoane au fost condamnaţi la închisoare fie cu executare fie cu suspendare, şi au fost obligaţi la plata taxelor aferente ţigaretelor procurate de la magazinele „duty free” în cuantum de 3.446.475 lei.

Cea mai grea pedeapsă, de 7 ani şi 6 luni, a primit-o Cantor Ovidiu, urmat de Romeo Păcurar cu 7 ani de detenţie şi de tatăl acestuia, Gheorghe Păcurar, cu 5 ani de detenţie. Tot sentinţe cu executare au primit Feke Şerban (4 ani), Ioan Tamaş (5ani) şi Nicolae Pop (3 ani). Iar restul au primit sentinţe cu suspendare: Emil Gheorghe Hulber şi Ioan Tiberiu Cristea – 3 ani cu termen de încercare de 8 ani iar Belea Ioan Marin – 2 ani cu suspendare cu termen de încercare pe 4 ani.

Cu ţigări „chinezeşti”

Potrivit procurorilor, gruparea ar fi efectuat, în anul 2004, zece transporturi ilicite de ţigări spre Austria, ţigările fiind ascune în paleţi de lemne de foc, în mobilier sau cherestea. Două dintre transporturi au fost interceptate de oamenii legii în vămile Episcopia Bihor şi Borş iar alte transporturi au fost descoperite de poliţiştii austrieci.

Ca atare, Tribunalul Bihor a mai decis luni ca întreg grupul trimis în judecată să mai achite 1.288.073 lei, reprezentând taxe aferente celor 18.384 cartuşe ţigarete marca Sovereign capturate de către autorităţile austriece şi a sumei de 495.632 lei reprezentând taxe aferente celor 6.961 cartuşe ţigarete mărcile Superkings şi Sovereign capturate din depozitul folosit de SC Shonin Trade SRL Oradea.

În plus, Romeo şi Gheorghe Păcurar mai au de achitat 4.400 de lei ca taxe vamale pentru un autoturism Audi A6 Avant.

Tot de la Romeo şi Gheorghe Păcurar precum şi de la Feke Serban instanţa a dispus confiscarea, în total, a 500.000 de lei şi a 50.000 de euro.
Romeo Păcurar şi Cantor Ovidiu vor mai avea de achitat cheltuieli de judecată de câte 7.000 de lei. Emil Hulber, Ioan Cristea, Feke Şerban, Gheorghe Păcurar, Nicolae Pop şi Ioan Tamaş au de achitat cheltuieli de judecată de câte 5.000 de lei iar Belea Ioan are de plată 2.000 de lei.

Sentinţa Tribunalului nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Oradea.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor