Prima zi, calauziti de muze

De Camelia Busu
Prima zi, calauziti de muze
Creativi şi inspiraţi. Aşa îşi doresc să fie în noul an şcolar elevii Liceului de Artă din Oradea.

Luni, la ora 9, sau adunat, mari şi mici, în curtea liceului, unii bucuroşi de revederea colegilor şi profesorilor, alţii curioşi de noii diriginţi, de noile clase. Cei mai mici viitori artişti s-au aliniat cuminţi alături de învăţătoarele lor, îmbujoraţi de emoţie şi copleşiţi de festivitatea de deschidere care a debutat cu intonarea imnului de către corul liceului.

Aşa cum a mărturisit în cuvântul său directoarea Doina Marcu, rezultatele din anul şcolar încheiat sunt motiv de mândrie, cu peste 200 de premii, rezultate frumoase la capacitate şi promovabilitate de 90% la bacalaureat. „E adevărat că Liceul de Artă se axează în primul rând pe performanţă, dar este în acelaşi timp un liceu care pune accent şi pe cultura generală a elevului”, a spus Doina Marcu. Dând citire listei învăţătorilor şi diriginţilor pe clase, numele acestora au fost întâmpinate cu urale de fiecare colectiv, copiii demonstrând, în funcţie de decibeli, strânsa relaţie profesor-elev. De azi vor răsuna din nou pe coridoare clape de pian, viori sau instrumente de suflat, culorile vor lumina fiecare zi în Liceul de Artă, citadela în care muzele veghează şi călăuzesc.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !