Primari instruiti pentru siguranta

De Alexandra Lăzureanu
Primarii instruiţi de ISU Crişana
Primarii instruiţi de ISU Crişana
Marţi, Instituţia Prefectului şi ISU Crisana au organizat, o sesiune de instruire a primarilor din judeţ, pe linia situaţiilor de urgenţă.

Scopul activităţii, la care au participat Prefectul Judeţului Bihor, Claudiu Pop, şefii ISU Crisana şi ofiţeri specialişti din cadrul Inspecţiei de Prevenire, l-a constituit abordarea unor teme referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiilor publice locale, analiza aspectelor negative rezultate în urma acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul acestora şi prezentarea măsurilor aferente Campaniei R.I.S.C, referitoare la modul corect de folosire a echipamentelor şi instalaţiilor care utilizează electricitate sau gaze.

Cu această ocazie, prefectul judeţului a subliniat necesitatea şi obligativitatea implicării în mai mare măsură a autorităţilor locale cu responsabilităţi în domeniu în scopul prevenirii situaţiilor de urgenţă, iar inspectorul şef al ISU Crisana a prezentat o analiză a activităţilor desfăşurate de inspectorat la localităţi în anul 2012, exemplificând punctele slabe, dar şi realizările constatate în acest sens. De asemenea, au fost abordate teme legate de modul în care se realizează managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiei publice locale şi aspecte legate de organizarea pregătirii profesionale a tuturor membrilor serviciului voluntar.

Campania R.I.S.C.

Un subiect important pe agenda întâlnirii l-a constituit prezentarea Campaniei R.I.S.C. şi implicit a modului în care reprezentanţii autorităţilor locale pot contribui la prevenirea situaţiilor de urgenţă în comunităţile locale. În acest context, participanţilor le-au fost prezentate, pe larg, atribuţiile primarilor în domeniul situaţiilor de urgenţă şi necesitatea informării cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun şi la pericolele generate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate. Campania R.I.S.C. se derulează în judeţ din noiembrie 2012 şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an şi are scopul de a reduce numărul incidentelor provocate din cauzele enumerate mai sus.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !