Primăria cofinanțează Poliția Municipală

De Cristina Ghilea
9Comentarii
Primăria cofinanțează Poliția Municipală
Consilierii locali au de votat azi, un nou protocol de colaborare a Primăriei cu Inspectoratul Județean de Poliție Bihor. Orașul alocă un buget maximal pentru întreținerea mașinilor folosite în patrulele mixte.

În comun

Primăria are protocoale de colaborare cu Poliția Municipală încă din 2009, în condițiile în care agenții Poliției Locale Oradea își împart atribuțiile cu angajații MAI.

„Stabilim patrulele mixte în funcție de necesitățile de personal și de acțiunile organizate. Până acum, putem aprecia că a fost minim un echipaj mixt pe zi și maxim s-a ajuns până la opt. Au fost și cazuri în care s-a acționat cu dubele”, spune Cristian Beltechi, șeful Poliției Locale Oradea.

Protocolul din acest an este în linia celor din anii anteriori dar conține și noutăți. În primul rând, apare lista mașinilor puse la dispoziția echipajelor mixte – 11 mașini mici și două dube.

Cheltuieli de funcționare

Conform raportului de specialitate a proiectului de hotârâre, protocolul are rostul de a ridica „nivelul de siguranță a cetățenilor municipiului Oradea, asigurarea liniștii și ordinii publice în municipiul Oradea”.

Protocolul vine la pachet cu alocarea sumei de 150.000 lei din bugetul orașului, pentru o perioadă de până la 24 de luni, banii urmând să acopere cheltuielile de întreținere, reparații și service auto a pentru mașinile folosite în acțiunile comune.
Municipalitatea se angajează, de asemenea, să continue investițiile în montarea de sisteme de supraveghere video a domeniului public, în rețele de comunicare date și în alte proiecte de siguranță locală.

În Oradea sunt montate, azi, 136 de camere video, deținute de Primărie și date în administrare IPJ. „S-a realizat în colaborare cu Serviciul de Telecomunicații Speciale o rețea de fibră optică pe o lungime de aproximativ 6km și s-au achiziționat 6 camere profesionale IP wireless, valoarea investițiilor ridicându-se la suma de aproximativ 800.000 lei”, se arată în raportul anexat proiectului de hotârâre.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor