Primaria reactioneaza tardiv, Alien castiga

Primaria reactioneaza tardiv, Alien castiga
Instanţa a respins ca tardiv recursul municipalităţii în procesul pierdut pentru zece parcometre.

Curtea de Apel Oradea a respins recursul municipalităţii în procesul pierdut cu Alien Concept, firmă deţinută de Horea Vuşcan. Motivarea instanţei: recursul a fost introdus tardiv de juriştii Primăriei! Acum, AIO va trebui să despăgubească firma Alien Concept cu 30.000 de lei noi. Reamintim că Alien Concept câştigase la Tribunalul Bihor un proces intentat Primăriei, după ce Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) – aflată în subordinea municipalităţii a refuzat să acorde acestei firme contractul pentru zece parcometre, deşi a câştigat o licitaţie organizată în 2009.

Ulterior, AIO a anulat licitaţia, pentru ca parcometrele să fie montate, până la urmă, de firma germană WSA Electronic. De altfel, WSA a adus toate cele 157 de parcometre existente azi în Oradea. Singura licitaţie la care germanii de la WSA au avut concurent a fost cea pentru cele zece parcometre, la care s-a înscris şi Alien Concept. În aprilie, Vuşcan cerea primarului Bolojan să intervină şi să-i tragă la răspundere pe funcţionarii AIO. „Nu este corect ca orădenii să plătească pentru greşelile sau interesele funcţionarilor”, susţinea la acea vreme proprietarul Alien Concept. Rămâne de văzut dacă afaceristul va sesiza Curtea de Conturi, pentru ca această instituţie să identifice angajaţii Primăriei care se fac culpabili de neregulile constatate de instanţă. Şi, drept urmare, să li se impună paguba din propriul buzunar, nu din bani publici.

Slabi în instanţă

În ceea ce priveşte Primăria, ridică un semn de întrebare profesionalismul juriştilor acestei instituţii, din moment ce recursul a fost introdus după termenul legal. Nu e primul proces pe care îl pierde Primăria în ultimii ani. Dimpotrivă. Tot în acest an, primarul Bolojan a fost nevoit să-l reangajeze pe Gheorghe Seica în fruntea Evidenţei Persoanei. Alţi doi angajaţi ai municipalităţii ce fuseseră concediaţi – juristul Teo Mara şi Valeria-Elena Macrea Valeria-Elena, de la ASCO – au trebuit reangajaţi recent, după ce, la rândul lor, au câştigat procesele cu Primăria. Aceste procese se adaugă celor din anii trecuţi, când Primăria a pierdut în contencios-administrativ cu Prefectura mai multe procese, în urma intenţiei municipalităţii de a stabili noi taxe: taxa pe ordinea publică, taxa obligatorie la grădiniţă şi taxa pe faţade.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor