Primarul din Paleu a fost „suspendat” şi de instanţă

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
6Comentarii
Claudiu Pop și Somogyi Ludovic
Claudiu Pop și Somogyi Ludovic
Tribunalul a reconfirmat ordinul prefectului privind încetarea mandatului de primar al Paleului.

Prefectul Claudiu Pop a anunţat miercuri, în cadrul bilanţului pe 2016, că Prefectura a câştigat procesul intentat de primarul Paleului pentru anularea unui ordin prefectural care-l lasă fără mandat.

„Un caz special a fost cel al primarului comunei Paleu”, spune prefectul Pop, arătând că în octombrie a emis ordinul prefectului prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului primarului comunei, Somogyi Ludovic. Acesta are la activ o condamnare pentru fals în acte publice, în folosul a doi indivizi.

Ordinul prefectului a fost atacat de primar la instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Bihor care, de la primul termen de judecată, a soluţionat dosarul în 29 noiembrie. A fost respinsă acţiunea primarului Somogyi Ludovic.

„A fost o scăpare. Deşi Legea Administraţiei Publice Locale din 2015 prevede că „în cazul încetării mandatelor aleşilor locali, hotărârea judecătorească este definitivă şi irevocabilă în primă instanţă”, în acest caz a fost dată cu drept de recurs. Am solicitat instanţei îndreptarea erorii. În momentul în care va veni motivarea, se va respinge orice acţiune ulterioară la primul termen, ca inadmisibilă”, spune prefectul.

După proces, după primirea sentinţei, postul de primar devine vacant şi e treaba Guvernului să organizeze alegeri parţiale de primar în Paleu. „În momentul în care vom primi sentinţa, ne vom face datoria de a comunica Ministerului Afacerilor Interne eliberarea prin decizie a postului de primar”, mai spune Pop, fără a putea estima când urmează să aibă loc alegerile în comună.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor