Primarul Ilie Bolojan dă publicităţii Ordonanţa DNA de clasare a dosarului său! Vezi şi reacţia PSD

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
65Comentarii
Primarul Ilie Bolojan dă publicităţii Ordonanţa DNA de clasare a dosarului său! Vezi şi reacţia PSD
Staff-ul lui Ilie Bolojan a pus exclusiv la dispoziţia site-ului ebihoreanul.ro Ordonanţa DNA, emisă în 2 martie 2016 de către procurorul Dan-Gabriel Badea, prin care se clasa dosarul în care era reclamat penal primarul Oradiei, Ilie Gavril Bolojan.

În Ordonanţa respectivă, comunicată părţilor implicate, faţă de Ilie Bolojan şi faţă de Eugenia Borbei, director executiv al Direcţiei Juridice a Primăriei Oradea se clasează acuzaţia de săvârşire a infracţiunilor de folosire a informaţiilor ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la asemenea informaţii, „întrucât fapta nu există”. De asemenea, se clasează şi acuzaţia pentru infracţiunea de abuz în serviciu, faţă de Bolojan şi Borbei. Ordonanţa respectivă clasează acuzaţiile şi faţă de alte două persoane. În ciuda faptului că, din motive necunoscute, staff-ul primarului Ilie Bolojan a pus Ordonanţa DNA doar la dispoziţia site-ului ebihoreanul.ro, pentru o informare completă a cititorilor săi, Bihor Online – www.BIHON.ro pune la dispoziţia dvs. Ordonanţa DNA, sub forma unui fişier ataşat articolului ce poate fi descărcat integral (DOWNLOAD).

Reacţia PSD la Ordonanţa DNA

Urmare a publicării cu titlu de dezvăluire de ultimă oră a acestei Ordonanţe DNA, în cursul zilei de vineri, 3 iunie 2016, cu două zile înainte de alegerile locale de duminică, şi PSD Bihor a ţinut să aibă o reacţie în cursul serii de vineri, prin care subliniază acelaşi aspect, şi anume că Ilie Bolojan ar fi minţit când a afirmat că nu ştie de dosarul de la DNA. Redăm integral şi needitat comunicatul PSD:

„În legătură cu documentul dat publicităţii astăzi de primarul Ilie Bolojan, respectiv Ordonanţa DNA din 2 martie 2016, Biroul de presă al PSD Bihor face cunoscute următoarele:

Nimeni din PSD nu l-a acuzat vreodată pe Ilie Bolojan că a săvârşit fapte de corupţie, nimeni nu s-a pronunţat asupra conţinutului dosarului sau asupra vinovăţiei vreunei părţi implicate. PSD a arătat doar, în urma informaţiilor apărute în presa locală, că Tribunalul Cluj, pe baza probelor, a dispus procurorilor DNA să înceapă urmărirea penală împotriva mai multor persoane, inclusiv a primarului Ilie Bolojan într-un dosar vizând fapte de coruptie. Informaţia este publică şi verificabilă şi astăzi pe portalul justiției (http://portal.just.ro).

În schimb, PSD a spus că primarul Ilie Bolojan a minţit când a afirmat că nu ştia de existenţa dosarului său. Ordonanţa DNA dată publicităţii chiar de Ilie Bolojan şi de PNL dovedeşte clar că Bolojan Ilie Gavril a avut deschis pe numele său un dosar la DNA ! Pe baza unei logici elementare, fără să fie nevoie de studii juridice, oricine poate constata existenţa dosarului chiar prin simplul fapt că se clasează acuzaţiile. Înseamnă că a existat un dosar, pentru că altfel procurorul de caz nu avea ce să claseze.

Mai mult decât atât, pe ultima pagină din ordonanţa DNA din 2 martie 2016, semnată de procurorul Badea Dan Gabriel, la punctul 10, se spune explicit că soluţia se comunică părţilor, inclusiv lui Bolojan Ilie-Gavril. Deci, primarul Bolojan ştia, cel mai târziu, din luna martie 2016 de existența dosarului său și de soluția dată de procuror. Pentru o corectă informare a orădenilor, trebuie spus că Ordonanţele DNA nu sunt documente publice, așadar nimeni nu ştia de existenţa ordonanței din 2 martie şi nici de conținutul ei în afară de cei implicați. Doar Ilie Bolojan a știut acest lucru și, totuși, a încercat să ascundă adevărul. Întrebat în două rânduri de către ziariști, el nu a recunoscut existența dosarului. Prima dată a minţit în emisiunea electorală de la Digi 24 din data de 24 mai 2016. A doua oară a mințit în conferinţa de presă a PNL din data de 2 iunie 2016. A minţit pentru că era în campanie electorală şi nu dădea bine să recunoască că a fost cercetat penal de către DNA!

În concluzie: ordonanţa DNA confirmă cele spuse de noi. Confirmă, în primul rând, existenţa unui dosar în care a fost implicat Ilie Bolojan. În al doilea rând, confirmă că Ilie Bolojan a mințit atunci când a afirmat că el nu știe de existenţa vreunui dosar pe numele său. Dorim să mulţumim echipei de campanie a PNL pentru că dat publicităţii acest document atât de util. În acest fel orădenii s-au putut convinge singuri cine a mințit și cine a spus adevărul.

Biroul de presă PSD”.65Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor