Primarul insistă cu Casa de Cultură a Tineretului

De Cristina Ghilea
15Comentarii
Primarul insistă cu Casa de Cultură a Tineretului
Ilie Bolojan susţine că Prefectura, DJTS şi Finanţele ţin spatele celor care administrează prost amplasamentul din Ioşia.

Scoasă la licitaţie publică de ANAF pentru datorii, Casa de Cultură a Tineretului, din Ioşia, e o nouă temă de discuţii în contradictoriu între primarul Oradiei şi mai marii judeţului. „Am sesizat şi Consiliul Judeţean şi Prefectura să ia măsuri legat de chestiunea cu Casa de Cultură a Municipiului. Aceasta este administrată de o fundaţie care, în mod normal nu mai are dreptul de administrare, pentru că e o administare defectuoasă. (…) Am făcut o scrisoare prin care le-am spus că îşi asumă răspunderea pentru această fundaţie, nu pot fugi de ea”, a declarat, joi, în conferinţă de presă edilul şef.

Anunţul licitaţiei a fost făcut de ANAF la finalul lui octombrie, când fundaţia care administrează obiectivul avea datorii de 270.000 lei la bancă, tot atât la Fisc şi respectiv 600.000 lei la municipalitate. Pentru recuperarea creanţelor, totalizând circa 260.000 euro, ANAF anunţase că scoate la vânzare hotelul FRT Bihor, la un preţ evaluat la 453.000 euro.

Bolojan a cerut şi în octombrie ca fundaţia să pierdă dreptul de administrare a imbilului, printr-o decizie a unei comisii instituite în baza legii.

„E o gravă eroare faptul că oamenii din această comisie, majoritatea numiţi de instituţia Prefectului la propunerea serviciilor descentralizate guvernamentale, ţin spatele acestei fundaţii. Acesta este adevărul. Un singur membru din comisie (reprezentantul Consiliului Judeţean n.r.) a văzut că ăştia au nişte datorii imense. Păi dacă ai datorii imense, dacă ai popriri pe toate conturile, dacă eşti în fază de executare silită, e o administrare bună? Oamenii ăştia au primit totul la cheie şi au administrat dezastruos, că s-a ajuns să fie vândută clădirea oraşului Oradea. E o comisie care nu a vrut să semneze, să constate aceste lucruri. Şeful lor chiar nu a văzut că aceşti oameni nu îşi fac treaba? Sunt şefii de servicii deconcentrate care au reprezentaţi acolo iar şeful serviciilor deconcentrate este Prefectul. Le-am făcut scrisori clare pe treaba asta”, a spus primarul, înşirându-i pe cei despre care vorbeşte – şeful Finanţelor, şeful Direcţiei de Tineret şi Sport, Prefectură: „Am înţeles că reptrezentantul Consiliului Judeţean a spus că fundaţia e pe minus şi că trebuie desfiinţată. Chiar nu se poate face nimic?”.

Hotel şi centru de recreere

Ansamblul Casei de Cultură a Tineretului cuprinde hotelul scos la licitaţie de ANAF şi sălile clădirii de vizavi de Sala Sporturilor. Primarul spune că oraşul ar avea nevoie de această bază în ideea dezvoltării unui complex împreună cu terenurile de tenis, Ştrandul Ioşia şi hotelul.

Legea 146/2002 reglementează activitatea fundaţiilor care administrează fostelor baze ale Uniunii Tineretului Comunist (UTC) spune că dacă fundaţia s-ar dizolva, Consiliul Judeţean ar primi bunurile pe care această entitate le administrează.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor