Primele 100 de zile de şcoală, sărbătorite

De Crina Dobocan
Unii copii au declarat că a fost cea mai frumoasă zi
Unii copii au declarat că a fost cea mai frumoasă zi
Bucurie fără margini la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, unde cei 28 de micuţi din clasa pregătitoare C, împreună cu învăţătoarele lor Dana Podar şi Alina Miclăuş, au sărbătorit primele 100 de zile de şcoală.


Cu acest prilej, de dimineaţă, ştrengăreii au completat calendarul zilelor de şcoală şi şi-au prezentat colecţiile de 100 de obiecte pregătite pentru această zi de la început de an şcolar. Copiii au fost lăsaţi să creeze şi să-şi prezinte singuri colecţiile, iar materialele prezentate de aceştia au demonstrat încă o dată că imaginaţia lor este fără margini. Original a fost şi modul de prezentare al colecţiilor.

Fie că au fost pietre colectate, şerveţele sau cărţi poştale, păpuşi, mărgele, nasturi, abţibilduri, fie că au folosit jucării, timbre, toate, pe lângă bucuria rememorării unor momente plăcute, mai au şi alte avantaje: petrecerea unui moment plăcut în compania celor dragi, dezvoltarea creativităţii, descoperirea talentelor şi dezvoltarea comunicării. Momentul cheie al evenimentului a fost prezenţa în mijlocul copiilor a cunoscutului actor Igor Lungu, care a interacţionat cu copiii prin diferite jocuri şi giumbuşlucuri.

„Astfel de acţiuni îi ajută să fie creativi. Apoi, prin prezentarea rezultatului muncii lor, îşi dezvoltă noi abilităţi de comunicare. Sărbătoarea mai urmăreşte ieşirea din tipar şi bucuria de a fi şcolar. Pe de altă parte, se dezvoltă spiritul de echipă şi se respectă ritmul de dezvoltare al fiecărui copil. Totodată, este şi un bun prilej de a se cunoaşte în alt mod şi să-şi consolideze relaţiile de prietenie”, a spus prof. Dana Podar.

Activităţile închinate sărbătoririi celor 100 de zile de şcoală au continuat şi în după amiaza zilei de ieri cu jocuri de masă, concursuri interdisciplinare realizate pe echipe şi cu momente surpriză pentru copii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !