Primele bilete de tratament, din 16.02.2015

De Dan Birta
Reactualizat la:
Primele bilete de tratament, din 16.02.2015
Veşti bune pentru pensionari şi pentru asiguraţii din sistemul public de pensii. În 16 februarie va începe prima serie de bilete de tratament din 2015.

În cursul anului 2015, prin cele 13 sucursale ale Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (SC TBRCM SA), Casa Naţională de Pensii Publice pune la dispoziţia beneficiarilor un număr de 58.665 locuri”, ne-a informat Leontin Ţîrle, directorul executiv al Casei Naţionale de Pensii (CJP) Bihor.

Prima serie începe din data de 16 februarie iar numărul total de serii este de 19. Durata sejurului (seriei) este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile.

Bilete de tratament pentru seria întâi alocate Casei Judeţene de Pensii Bihor, se vor distribui începând cu data de 12 februarie 2015, astfel: între orele 8:00 -16:00 în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi şi între orele 8:00 – 13:30 în ziua de vineri. „Numărul total de bilete alocate este de 100, pentru următoarele staţiuni: Buziaş, Covasna, Olăneşti, Moneasa, Băile 1 Mai, Geoagiu. Dintre acestea, 78 sunt alocate pentru Băile 1 Mai”, a precizat directorul CJP Bihor.

Criterii

Pot beneficia de bilete de tratament pensionarii sistemului public de pensii, asiguraţii sistemului public de pensii şi beneficiarii unor legi speciale care reglementează dreptul la bilete de tratament prin sistemul public de pensii. De asmenea, beneficiarii trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în România. Costul unui bilet de tratament într-o unitate clasificată la două stele este de 1.388 de lei.

Pensionarii vor plăti jumătate pentru un bilet de tratament jumătate din cuantumul pensiei din luna anterioară celei care se efectuează repartiţia.
Asiguraţii sistemului public de pensii care au salariul brut mai mic decât câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale pe anul 2015 vor plăti jumătate din costul biletului de tratament balnear. În această categorie intră angajaţii cu salariul mediu brut mai mic de 2.415 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !