Primul fotograf de război, la Oradea

De Crina Dobocan
1Comentariu
Primul fotograf de război, la Oradea
© Foto: Euro Foto Art
Lucrările primului fotoreporter de război din lume vor fi expuse în Sala Studio din Oradea.

Asociaţia „Euro Foto Art” din Oradea doreşte să prezinte amatorilor de fotografie lucrările realizate de primul fotoreporter de război din lume „Carol Popp de Szathmári”. Astfel, în cadrul Festivalului Internaţional de Fotografie „Carol Popp de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, desfăşurat în perioada 11 ianuarie – 10 februarie, vor fi organizate, în ţară şi în străinătate, 32 de manifestări expoziţionale. Pe lângă acestea, trei expoziţii vor cuprinde lucrările digitalizate ale lui Carol Popp de Szathmári şi vor fi prezentate la Baia Mare, Cerneşti şi la Sala Studio a Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea.

„Festivalul, ajuns la a IV-a ediţie, se desfăşoară sub patronajul Ministerului Culturii şi are ca scop aducerea în atenţia opiniei publice a personalităţii primului fotoreporter de război din lume (care a fotografiat un război de la început până la sfârşit), popularizarea fotografiilor sale, precum şi organizarea unor expoziţii de artă fotografică de calitate, demne de măiestria cunoscutului artist fotograf de talie mondială”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Medalii de aur

În cadrul Festivalului, în sens de recunoştinţă pentru activitatea artistică, cei mai valoroşi artişti fotografi vor primi medalia de aur “Carol Popp de Szathmári – Szathmári Pap Károly”, un merit acordat o dată în viaţă, medalia înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Totodată, în mai multe oraşe va fi proiectat un film documentar despre Carol Popp de Szathmári, realizat de redacţia maghiară a Televizunii Române şi vor fi organizate mai multe expoziţii anuale ale asociaţiilor şi fotocluburilor din Bucureşti, Cluj Napoca, Novi Sad, Oradea, Râmnicu Vâlcea şi Târgul Mureş. La Slatina, sub patronajul Asociaţiei „Euro Foto Art” va fi vernisat, pe 20 ianuarie, în foaierul Centrului Cultural Center Inter Art, Salonul Naţional „Etnografica”.

Festivitatea de închidere a ediţiei a IV-a a Festivalului Internaţional de Fotografie “Carol Popp de Szathmári – Szathmári Pap Károly” va avea loc la Suceava, în data de 10 februarie, la ora 13:00, în cadrul căruia va fi vernisată Expoziţia Internaţională de Artă Fotografică „Dialog” alcătuită din lucrările artiştilor fotografi din Republica Moldova, România, Ucraina şi Ungaria.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor