Primul tău loc de muncă Eures

De Dan Birta
Tinerii primesc sprijin la angajare în UE
Tinerii primesc sprijin la angajare în UE
„Your first Eures job” – sprijină mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE.


Tinerii români se vor putea angaja mai uşor în ţările Uniunii Europene. Chiar dacă nu au mai avut înainte vreunj job. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) este co-aplicant alături de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia şi insulele Azore în cadrul proiectului TMS-Your First Eures Job, proiect aprobat de Comisia Europeană pentru perioada 01.06.2015-31.05.2017 în care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal.

Obiectivul general al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor în vârstă de 18-35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă, prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei Eures. Rezultatul concret al proiectului este plasarea a minimum 1.200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate. Programul „Primul tău loc de muncă Eures” se adresează tinerilor solicitanţi de locuri de muncă şi angajatorilor care caută să îşi ocupe posturile vacante.

Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni sunt afişate pe portalul EURES al locurilor de muncă vacante la nivel european. De asemenea, tinerii în vârstă de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele opt ţări participante la proiectul YFEJ pentru a obţine informaţii despre proiect şi oportunităţile de ocupare.

Condiţii

La acest proiect pot aplica tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, cetățean al unei țări UE AELS/SEE (Islanda și Norvegia). Tinerii trebuie să adauge CV-ul lor, prin intermediul consilierilor Eures, pe site-ul Eures. „Finanţarea constă în decontarea cheltuielilor de deplasare în cazul angajării tinerilor. Din România pot beneficia de acest proiect 100 de tineri”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Pentru a obţine informaţii despre proiect, tinerii se pot adresa consilierului Eures de la AJOFM Bihor, Simona Burdean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !