Primul Turneu de Giant Volley, la Oradea

De Dan Birta
Imagini de la un joc de antrenament
Imagini de la un joc de antrenament - © FOTO: CORPORACTIVE
14 echipe de la 12 companii bihorene se vor întrece în primul Turneu de Giant Volley din România.

O idee inedită, preluată din străinătate, îşi va face debutul sâmbătă, 1 iulie 2017, la Oradea. Este vorba despre Turneul de Giant Volley, care va fi organizat de către Corporactive Consulting, la Sala de sport a Universităţii Oradea.

„Este un joc de volley care pune accentul pe munca în echipă, deoarece se va juca cu o minge cu diametrul de 2,65 m. O singură persoană nu poate mânui mingea, astfel că este nevoie de implicarea întregii echipe. Până la urmă, este vorba despre o strategie, de coordonarea echipei, sub formă distractivă”, ne-a explicat Luminiţa Popa, director general Corporative Consulting.

De unde ideea? Luminiţa spune că ideea a preluat-o din străinătate, astfel de jocuri în şedinţele de teambuilding contribuind la sudarea echipei. „Cum la noi nu toate companiile fac teambuilding, ne-am gândit să organizăm un turneu, la nivel naţional, pentru a da posibilitatea mai multor companii să se bucure de frumuseţea acestui joc de echipă”, a precizat organizatoarea turneului.

Participanţi

La turneul de la Oradea s-au înscris 12 companii care au format 14 echipe. Este vorva despre Sykes, Accesa, Carrefour Lotus şi Carrefour Era, Profi, H.Essers, Jysk, TRW Automotive, Connect Group, Cetatea Oradea, Transmec Group şi Corporactive.

giant-volley-oradea FOTO: CORPORACTIVE ©

Competiţia se va desfăşura pe două terenuri, echipele fiind împărţite în două grupe. Cei interesaţi pot participa în calitate de spectatori la turneu pentru a-şi susţine echipele favorite.

După Oradea, turneul va fi organizat şi în alte oraşe din ţară, la date ce urmează să fie stabilite. „Companiile au fost foarte receptive, aşa că avem de gând să organizăm şi anul viitor astfel de turneu”, promite Luminiţa Popa.

Scop caritabil

Turneul are şi un scop caritabil. Sumele strânse din sponsorizări se vor duce spre „Fondul de burse” al Fundaţiei Comunitare Oradea. „Prin «Fondul de burse», Fundația Comunitară Oradea își dorește să acopere nevoile elevilor proveniți din familii defavorizate de a-și continua studiile, oferindu-le sprijin financiar și moral. Fără sprijinul potrivit acordat prin fondul de burse, elevii pot recurge la abandonul școlar, fenomen aflat într-o creștere îngrijorătoare în România. Printre elevii din familii defavorizate se găsesc tineri capabili de performanțe, dar care au nevoie de suport pentru a le atinge. Programele care să le ofere tinerilor sprijin sunt puține, deși datele Ministerului Fondurilor Europene semnalează că mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială”, susţine organizatoarea turneului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !