Pro-democratie vs social-democratie!

De Călin Corpaş
1Comentariu
Claudia Timofte
Claudia Timofte
De la modernizarea Pieţei Rogerius s-a ajuns la tensiuni între Asociaţia Pro Democraţia şi şefa Cancelariei prefectului.

Conflict deschis între Asociaţia Pro Democraţia, filiala Oradea şi şefa Cancelariei prefectului Claudiu Pop, Claudia Timofte, membră de vază a PSD Bihor! La finele săpătămânii trecute, reprezentanţii APD, Adrian Simon şi Florin Budea acuzau lipsa de comunicare a instituţiilor statului în cazul proiectului de transformare a Pieţei Rogerius în centru de afaceri. Simon şi Budea semnalează faptul că o dată ce piaţa va fi transformată, municipalitatea nu poate în niciun caz să le garanteze actualilor ocupanţi că îşi vor păstra mesele în piaţă şi după modernizare. Astfel, veniturile a sute de familii devin incerte după demararea investiţiei, avertizează Adrian Simon, preşedintele filialei.

APD Oradea a dus problema în şedinţa Comisiei de Dialog Social, constituită la nivel judeţean. Simon şi Budea au criticat ulterior felul în care a decurs această şedinţă, atacând instituţiile implicate că tratează problema oamenilor din piaţă cu o lejeritate nepermisă.

Pro-democraţii Simon şi Budea (doar primul a participat la şedinţa CDS – n.r.) s-au declarat profund nemulţumiţi de felul în care şefa Cancelariei prefectului, social-democrata Claudia Timofte, a condus şedinţa. Mai mult, cei doi au afirmat că aceasta nu are „nici competenţa şi nici tactul de a lega un dialog”. De altfel, APD pune la îndoială şi legitimitatea Claudiei Timofte de a conduce asemenea şedinţe, din moment ce CDS este prezidată de prefectul judeţului şi de preşedintele Consiliului Judeţean. Aceştia, însă, nu au fost prezenţi. La fel cum nu a fost prezent nici subprefectul, respectiv vicepreşedinţii CJ, atitudine considerată dispreţuitoare. De asemenea, Simon reclama faptul că directorul Administraţiei Domeniului Public din subordinea Primăriei, Liviu Andrica – om implicat direct în problemă – a părăsit şedinţa CDS înainte ca subiectul să se epuizeze.

Timofte contraatacă

Ulterior afirmaţiilor de mai sus, Claudia Timofte a transmis o replică celor afirmate de APD, în care face mai multe precizări.

Timofte scrie că, în calitatea sa de director al Cancelariei prefectului „reprezintă prefectul în domeniile de activitate şi structurile stabilite de acesta”. Aşadar, inclusiv în CDS. Claudia Timofte a evidenţiat şi statutul de invitat, şi nu membru de drept, pe care APD l-a avut în respectiva şedinţă, la fel cum tot invitat a fost şi directorul ADP, Liviu Andrica. Timofte precizează că, de drept, din Comisia de Dialog Social fac parte reprezentanţii Prefecturii, ai instituţiilor deconcentrate de la nivel guvernamental, ai CJ Bihor, trimişii sindicatelor şi cei ai patronatelor. Timofte mai precizează că „Liviu Andrica a fost prezent în sală şi a răspuns într-o modalitate respectuoasă şi elegantă la întrebările dlui Şimon”. Şefa Cancelariei prefectului Pop infirmă faptul că Andrica ar fi părăsit sala înainte ca subiectul Pieţei Rogerius să se fi epuizat.

Cum Florin Budea – vicepreşedinte al APD Oradea – a avut câteva consideraţii la adresa Claudiei Timofte, declarând că „dacă eu mă duc acolo cu problemele oamenilor, am pretenţia ca dl. Andrica să mă asculte şi d-na Timofte să nu îmi taie microfonul”, reprezentanta Prefecturii a răspuns astfel: „Conform procesului-verbal de şedinţă întocmit cu această ocazie fac precizarea faptului că dl Florin Budea, vicepreşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia Club Oradea (conform celor declarate de dânsul în presă) nu a fost prezent la Comsia de Dialog Social. Îmi pun întrebarea (retoric desigur): Cum aş fi putut întrerupe un microfon unei persoane care nu a fost prezentă în sală? Mai mult, din punct de vedere tehnic, în sala mare a Instituţiei Prefectului nu se poate întrerupe microfonul (doar dacă ţi-l întrerupi singur)”. Budea a precizat mai apoi că „tăiatul microfonului” a fost doar o figură de stil…

Ulterior, reprezentanţii APD Oradea au reclamat faptul că „cineva”, care s-a recomandat a fi de la „cabinetul prefectului Pop”, ar fi sunat la Asociaţia Pro Democraţia Bucureşti, pentru a se interesa dacă într-adevăr filiala APD Oradea există cu adevărat!

S-a semnat contractul Pietei Rogerius

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor