Procesul pe orarul centru-mall a fost strămutat!

Procesul pe orarul centru-mall a fost strămutat!
Prin avocatul Mircea Ursuța, comercianții din Centrul Istoric care au reclamat Regulamentul municipal ce instituie un orar de funcționare extins au obținut strămutarea procesului cu Primăria, de la Oradea la Alba Iulia.

Cei 18 comercianți obținuseră suspendarea aplicării Regulamentului municipal aprobat prin HCL 827/2017, însă Primăria a făcut apel. Acesta urma să se judece la Oradea, însă, la cererea avocatului Ursuța – reclamantul comercianților afectați de noul orar impus, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus strămutarea procesului, la Alba Iulia.

„Apreciem că există o suspiciune rezonabilă care planează asupra imaparţialităţii magistraţilor orădeni care, raportat la practica judiciară a ultimilor ani, în majoritatea cauzelor în care sunt implicate Primăria sau Consiliul Local, tind să pronunţe soluţii favorabile acestora din urmă. Chiar şi practica Tribunalului Bihor este una neunitară, iar în acest sens arătăm că, unele complete de judecată au admis, în primă instanţă, cereri de suspendare a regulamentului aprobat prin H.C.L. 827 în vreme ce alte complete au dispus respingerea acestor cereri ce nefondate, cu toate că era în discuţie aceeaşi problemă de drept”, se arată în cererea formulată de avocatul Ursuța, admisă de Înalta Curte marți și publicată azi pe portalul instanței.

Împinși înspre faliment!

„În esenţă, solicităm strămutarea prezentei cauze având în vedere că, Hotărârea Consiliului Local Oradea nr. 827, care face obiectul prezentului litigiu, reprezintă un act de importanţă semnificativă în contextul socio-economic al municipiului, fiind adoptat, în mod discreţionar, de către o autoritate publică care a omis să cerceteze în prealabil efectele pe care acest act l-ar produce asupra persoanelor şi întreprinderilor vizate.

În contextul în care acest regulament ar continua să îşi producă efectele, majoritatea comercianţilor ar fi nevoiţi să îşi închidă punctele de lucru sau să intre în faliment datorită imposibilităţii de adaptare la ,,exigenţele’’ impuse de edilii locali”, mai arată avocatul Ursuța, în cerere. Acesta mai subliniză cum, „dincolo de simpla amendă contravenţională, cea mai drastică măsură adoptată prin regulament este cea suspendării activităţii punctului de lucru al agentului economic, în condiţiile în care, punctul de lucru respectiv continua să nu funcţioneze în conformitate cu orarul impus”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor