Profesorul Marin Bica a murit intr-o prapastie

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
4Comentarii
Profesorul Marin Bica a murit intr-o prapastie
Astro-fizicianul Marin Bica, coordonator al lotului olimpic de astronomie, a pierit într-o prăpastie.

Profesorul orădean Marin Bica (43 ani) şi-a pierdut viaţa, vineri, căzând într-o prăpastie din Cheile Olteţului, în timp ce încerca să fotografieze peisajul. Colegii şi elevii de la Şcoala „Dacia” dar şi de liceele unde a predat, i-au dedicat o constelaţie de mesaje de regret pe Facebook şi forumurile de ştiri.

O pierdere ireparabilă

„E o grea pierdere pentru şcoală, judeţ şi chiar ţară, prin prisma rezultatelor pe care le-a obţinut la Olimpiadele Internaţionale de Astronomie. A fost un om dedicat învăţământului, i-a plăcut să muncească cu copii, i-a iubit foarte mult.

Uneori aveai impresia că îi iubeşte peste măsură dar făcea în aşa fel încât lecţile să capete nota serioasă necesară actului de predare. A adus foarte bune rezultate de la olimpiadele naţionale de fizică şi de la cele internaţionale de astronomie. Chiar şi pentru şcoala noastră a adus o medalie de argint de la Olimpiada Internaţională de Astronomie. Era o enciclopedie vie, era foarte inteligent şi avea un caracter frumos. Efectiv nu se putea supăra pe nimeni, evita orice dispută şi îşi vedea de drumul lui. Nu-mi vine să cred ce i s-a întâmplat fiindcă emana siguranţă şi calm”, ne-a împărtăşit câteva gânduri directorul Şcolii „Dacia”, Florian Hava, vădit afectat.

Acesta ne-a mai mărturisit că vestea tragediei a primit-o telefonic, vineri, de la un inspector de fizică.

„M-a şocat vestea. Avusesem cu el o discuţie joi, prin email, fiindcă se ocupa de orar. Eram prieteni, colaboratori şi ne respectam. Dar m-a surprins că şi-a încheiat e-mail-ul adresându-mi-se cu «dragă Florin». L-am sunat pe telefon şi chiar am crezut că voi vorbi cu el. Doar când mi-a răspuns un coleg din Craiova am început să realizez tragedia”, ne-a mai spus prof. Florian Hava, înainte de slujba de „Stâlp” care a avut loc aseară. Colegii, prietenii şi elevii îi pot aduce un ultim omagiu la înmormântarea care va avea loc astăzi, de la ora 15, în Cimitirul Rulikowsky.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor