Programul „Drumului bisericilor de lemn din Bihor II”

De Dan Birta
Programul „Drumului bisericilor de lemn din Bihor II”
© Prima etapă s-a bucurat de succes FOTO: GABRIEL BONACIU
Participanţii vor vizita bisericile de lemn din Gheghie, Luncşoara şi Josani. Vezi programul complet și traseul.

Startul se va da în data de 15 octombrie, la ora 9:00, din halta Vadu Crișului. În jur de ora 9:30 va avea loc prima oprire, în Cacuciul Vechi, unde se va face și prima hidratare. Între 10:00 și 10:30, organizatorii estimează să traverseze pe trecerea de pietoni din Aușeu spre drumul care duce la Luncșoara. În jurul orei 12:30 se va efectua prima pauză, la biserica de lemn din Luncșoara, iar în jurul orei 14:00 se va porni spre biserica de lemn din Gheghie. În curtea bisericii ortodoxe din aceeași localitate se va ajunge în jurul orei 14:45. La ora 15:15 se va traversa DN1 spre Cacuciul Vechi, pe trecerea de pietoni. Se estimează ca în jurul orei 16:00 să se facă ultima pauză, la Biserica de lemn din Josani. După ora 16:15 se va face pornirea spre halta Vadu Crișului, pe următoarea rută: Josani – Dobricionești – Birtin – Vadu Crișului.

Informaţii utile

Persoanele sub 14 ani trebuie să fie însoțite de cel puțin un părinte care să le supravegheze (sau o rudă). Persoanele peste 14 ani trebuie să dețină asupra lor un act de identitate, să poarte în timpul deplasării cască de protecție omologată și vestă reflectorizantă. Pe bicicletă vor putea fi transportaţi doar copii cu vârsta sub 7 ani, numai dacă vehiculul are montat în față sau în spate un suport special. Bicicleta trebuie să fie echipată în față cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent – reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.

CFR Oradea va suplimenta vagoanele pentru trenul personal care pleacă din Oradea spre Cluj, sâmbătă, 15 octombrie, la ora 7:30, şi opreşte în halta Vadu Crișului, locul de unde va porni turul pe biciclete pe la bisericile de lemn din Bihor. De asemenea, CFR va suplimenta şi vagoanele garniturii care se întoarce spre Oradea din halta Vadu Crișului sâmbătă seara, la ora 17:11. Organizatorii recomandă tuturor turiștilor să-și cumpere bilete și pentru biciclete din timp și să se îmbarce în ultimul vagon al garniturii de tren. Turiștii care vin cu mașinile pot parca, gratuit și în siguranță, în apropierea sălii de sport din Vadu Crișului, situată lângă o pensiune din localitate.

Pentru a avea o evidență asupra numărului de participanți, organizatorii îi roagă pe aceştia să completeze un formular de înscriere accesând link-ul:
http://www.amdbihor.ro/evenimente/redescopera-bihorul-pe-bicicleta.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !